Juvanova po predaji Konte v 2. krogu OP Avstralije

09.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - 20-letna Kaja Juvan rešuje slovensko čast na prvem turnirju za grand slam v letošnji sezoni.

Kaja Juvan je v 2. krogu OP Avstralije. Čeprav je imela najtežjo nasprotnico od štirih slovenskih predstavnikov v 1. krogu Melbourna in najmanj možnosti, se je Ljubljančanka uvrstila v 2. krog, tudi z malo sreče, saj ji je favorizirana Johanna Konta predala obračun pri 6-4, 0-2 zaradi lažje poškodbe in težav pri servisu in gibanju.

Kaja Juvan (104. na WTA) je v 2. krogu Australian Opna. Žreb ji ni bil naklonjen in je za nasprotnico dobila nekdanjo polfinalistko Melbourna in 14. igralko sveta Johano Konto, ki je tudi dobila uvodni niz s 6-4. Britanka je povedla z brejkom 2-1, a tudi hitro zapravila servis, v sedmi igri pa je še enkrat odvzela začetni udarec Juvanovi. V 2. nizu je Kaja osvojila vseh osem točk, najprej na svoj servis, nato pa še na Kontin ter vodila 2-0. Slednja je imela težave z bolečinami v boku in spodnjem delu trebuha ter se je odločila predati. Zakopala se je z obrazom v brisačo, Kaja pa se je razveselila nadaljevanja v deželi 'tam spodaj'.

Sedaj se je Slovenki lepo odprl žreb, treba ga bo izkoristiti. V 2 krogu se bo merila z neznano 24-letno Egipčanko Maiar Sherif.Ahmed Abdelaziz (131. na WTA). Kairčanka je prvič v glavnem delu Melbourna. S Kajo se bosta pomerila prvič.


Australian Open 
Kraj: Melbourne (AVS)
Datum: 08.02.2021 - 20.02.2021
Kategorija: Grand Slam
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,500,000 AUD
https://ausopen.com/

1. krog:

Kaja Juvan (Slovenia) beat 13-Johanna Konta (Britain) 4-6 2-0 RET

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete