Kaja Juvan z Danilovičevo zmagovalka Wimbledona mladinskih dvojic !

16.07.2017
LONDON, V.B. - Mlada, komaj 16-letna Kaja Juvan je zmagovalka Wimbledona v mladinski konkurenci dvojic. Prestižni naslov je najstnica osvojila v paru s Srbkinjo Olgo Danilovič.

Fantastično, izjemno. Šestnajstletna Kaja Juvan, ena najbolj obetavnih teniških igralk sveta, ima v žepu lovoriko iz Wimbledona. V mladinski konkurenci dvojic je združila moči s Srbkinjo Olgo Danilovič in na poti do naslova sta izgubili le en niz. 

V velikem finalu, sta Kaja in njena vrstnica Olga v samo uri igre, še manj, v 58 minutah s 6-4, 6-3 nadigrali ameriško navezo McNally/Osiugwe, ki sta bili 4. nosilki.  VSE ČESTITKE KAJA IN OLGA !

Kaja in Olga sta v finalu samo enkrat oddli servisno igro, v 2. nizu, ko sta že vodili 5-2. Vse ostalo je bilo praktično v domeni slovensko-srbskega para.

To je nov kamenček v mozaiku komaj začete kareire Ljubljančanke. Lani je varovanka trenerja Robija Cokana in članica TK Šport Plusa, postala zmagovalka največjega turnirja za mladinke, slovitega Orange Bowla, prebila led v članski konkurenci, saj je že dobila dva ITF turnirja, wimbledonska krona, v dvojicah med mladinkami, pa je še en korak več do novih uspehov, ki Kajo čakajo v prihodnosti. 

Finale: 

K.Juvan/O.Danilovic (SLO/SER) beat 4-C.McNally/W.Osuigwe (U.S./U.S.) 6-4 6-3

 

pripravil: L.S.

foto. Robi Cokan

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete