Karolina Pliskova do prvenca v Kuala Lumpurju!

04.03.2013
KUALA LUMPUR, MALEZIJA - Teniški WTA turnir v Kuala Lumpurju je dobil zadnjo zmagovalko, saj se dogodek naslednje leto seli v Hong Kong.

Čehinja Karolina Pliskova se je prvič v karieri okitila z naslovom na WTA turnirju. V finalu malezijskega turnirja se je vrnila po nizu zaostanka in blestela z 10 asi v dvoboju z Američanko Bethanie Mattek Sands.

O dvojčicah Pliskova je bilo veliko slišati že na turnirjih serije ITF, a Karolina je tokrat prebila 'zid' in se vpisala na listo zmagovalk na WTA turneji. V prvih štirih krogih BMW Malaysian Opna ni izgubila niza, ne glede na to, da nikoli ni prešla četrtfinala, pa je v finalu ugnala še Amerčanko Mattek Sandsovo z 1-6, 7-5 in 6-3.

Sam začetek je namigoval, da se bo v Maleziji z naslovom okronala Američanka, ki je po 23 minutah dobila prvi niz s 6-1, vendar je Čehinja s fantastičnim servisom ujela ritem in proti koncu zlomila tekmico, da je finale odpeljala v 3. niz. V tem delu je na sredini še enkrat prišla do brejka za končno zmago in prvo slavje v karieri, ki jo je tudi prvič popeljalo v TOP 100 na teniški lestvici.

Na drugi strani je kontroverzna Američanka obstala tudi na četrti stopnički v finalu (0-4) in ostaja brez lovorike.

 

Malaysian Open
Datum: 25.02.2013 - 03.03.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Trda
http://www.bmwmalaysianopen.com/


Finale:

Karolina Pliskova (CZE) d Bethanie Mattek Sands (USA) 16 75 63
 

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete