Najslavnejšemu sodniku se je odvalil kamen od srca

03.09.2018
NEW YORK, ZDA - Švedski sodnik se je izognil kazni zaradi domnevne pomoči Nicku Kyrgiosu.

Ameriška teniška zveza (USTA) je sporočila svojo odločitev, da ne bo kaznovala sloviteg teniškega sodnika Mohameda Lahyanija, ki naj bi med obračunom drugega kroga OP ZDA prekršil svoja pooblastila.

Glavni sodnik se je po koncu tretje igre drugega niza na štiri oči pogovarjal z Nickom Kyrgisom, kar naj bi pripomoglo k preobratu na igrišču. Mladi Avstralec je pred spornim pogovorom zaostajal s 4:6, 0:3, nato pa dobil naslednjih 19 od 25 iger in se po štirih nizih uvrstil v tretji krog. Po zmagi je kategorično zavrnil kakršenkoli vpliv glavnega sodnika, drugače pa je menil poraženec Pierre Hugues Herbert, ki je bil po ogledu posnetka precej nejevoljen.

USTA je v drugem uradnem odzivu na incident navedla, da so uradniki opravili temeljito preiskavo, v kateri so sodelovali tudi direktor OP ZDA David Brewer in drugi visoki uradniki. Uradno stališče je, da je Lahyani kršil protokol, vendar zaradi svojega početja ne bo kaznovan. "Lahyani bo še naprej sodil obračune na OP ZDA. Njegovo delo bo tudi v prihodnje pod drobnogleom, tako kot delo vseh drugih glavnih sodnikov na letošnjem turnirju," je sporočila USTA. 


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete