Lepa zmaga za Nino Potočnik ter uvrstitev v polfinale, tesen poraz Tamare Zidanšek!

26.02.2016
Slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Nina Potočnik sta odlično igrali tudi v četrtfinalih na turnirjih serije ITF, nadaljevanje si je zagotovila le slednja!

SAO PAOLO, BRAZILIJA - Trenutno vodilna slovenska tenisačica mlajše generacije 18-letna Tamara Zidanšek (277. na WTA) je v uvodu 25.000$ vrednega ITF turnirja v Braziliji dosegla 2 zmagi, v četrtfinalu pa se je pomerila z veliko bolj izkušeno 3. nosilko iz Romunije. 23-letna Ana Bogdan (156. na WTA) je v lanski sezoni osvoija tri 25.000$ vredne ITF turnirje in to se je videlo tudi na igrišču.

Tamara je sicer dobila prvi niz in v podaljšani igri 2. niza povedla z 2-1 ter imela servis, a je tu obstala in nepopustljiva Romunka se je izvlekla v 3. niz. Bila se je težka bitka, Slovenka je imela veliko več brejk priložnosti, a slab izkoristek le teh. Vseeno je Tamara prva prišla do odvzema servisa v 5. igri toda že v naslednji zapravila prednost. Do 10. igre sta obe držali svoj servis, tu pa so Tamari pošle moči. Borila se je do zadnjega in rešila nekaj "match" žogic, a Ana jo je vsakič agresivno napadla in po malo manj kot 3 urah igre zadevo zaključila v svojo korist. Skupno je Romunka osvojila 3 točke več... .

Četrtfinale:

Ana BOGDAN (ROU) [3] 4-6 7-6(2) 6-4 Tamara ZIDANSEK (SLO)  


ANTALYA, TURČIJA - 19-letna Nina Potočnik (721. na WTA) je imela v prvih dveh krogih na 10.000$ vrednem ITF turnirju v Turčiji (pesek) dokaj lahko delo, a pravi izziv je bila njena nasprotnica v četrtfinalu. Nasproti ji je stala 1. nosilka, 21-letna Viktorija Tomova (472. na WTA) in Slovenka je proti glavni favoritinji začela preveč boječe ter z veliko napakami. V nadaljevanju se je povsem sprostila in pokazala, da je sposobna veliko več ter preobrnila potek v svojo korist. Po 1 uri in 54 minutah borbe je slavila z 1-6, 6-4, 6-2 v nizih. ČESTITKE!

V polfinalu jo čaka 24-letna Moldavka Aleksandra Perper (641. na WTA), ki ima status 6. nosilke!

Četrtfinale:

Nina POTOCNIK (SLO) [8] 1-6 6-4 6-2 Viktoriya TOMOVA (BUL) [1]  

Četrtfinale (dvojice):

Raluca CIUFRILA (ROU) / Ioana Loredana ROSCA (ROU) [3] 6-3 6-2 Valeria NIKOLAEV (ISR) / Nina POTOCNIK (SLO)  

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete