Londonski Queens po 71 letih v roke Britancu - Andyu Murrayu!

14.06.2009

LONDON, ANGLIJA - Škotski igralec tenisa Andy Murray, ki brani barve Velike Britanije, je končal 'prekletstvo', ki je trajalo kar 71 let, ko otočani niso imeli zmagovalca na travnati podlagi Queens Cluba.

22-letni Murray je seveda prišel do svoje prve lovorike v karieri na travi po finalni zmagi nad Američanom Jamesom Blakom s 7-5 in 6-4. V prvem nizu je moral dvakrat vzeti servis Američanu (2/2), da je prišel do vodstva, najbolj pomemben pa je bil seveda tisti pri rezultatu 5-5. V drugem je Blake sicer zadel nekaj izjemnih 'winnerjev', a napravil preveč napak, da bi lahko preprečil slavje odličnemu Britancu, ki je zmagal v 1 uri in 8 minutah, ter postal prvi otočan z lovoriko v Queensu po Bunnyu Austinu, ki mu je to uspelo še pred 2. svetovno vojno, daljnega leta 1938.

Andy Murray je zamenjal breme (na lovoriko so Britanci čakali 71 let) na turnirju v Queensu za velik in težek pokal

Še bolj pomembno je, da je Murray dobro pripravljen za bližajoči se Wimbledon, ki se začne 22. junija. Tam imajo Angleži še bolj mračno usodo, saj na zmagovalca kakšnega turnirja za grand slam čakajo še dve leti več. Zadnji britanski zmagovalec največjih štirih turnirjev na svetu je bil namreč Fred Perry leta 1936.

Američan James Blake ni preprečil že' vnaprej pripravljenega' slavja otočanov

Andy se je očitno po njegovi najboljši peščeni sezoni v karieri hitro prilagodil na travo, saj je na celotnem turnirju oddal le dve igri na svoj servis, na poti do naslova pa ni izgubil nobenega niza.

''Še veliko sem oddaljen od zmage v Wimbledonu'', je povedal Murray za BBC Sport po prejetju pokala. ''Če bom igral moj najboljši tenis imam možnosti, a na Wimbledonu bosta dva največja teniška igralca (Federer, Nadal), ki ju bo treba premagati''.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

AEGON Championships
London/Queen's Club, VB
8-14 Junij, 2009
ATP World Tour 250
€750,000 / 56 Žreb
Podlaga: Trava
Finale:

[1] A Murray (GBR) d [6] J Blake (USA) 75 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete