Luka Gregorc je v polfinalu New Havna in svetovna teniška senzacija

21.08.2008

NEW HAVEN, ZDA - Slovenski teniški igralec Luka Gregorc je v četrtfinalu teniškega turnirja ameriške serije US Open Series v ameriškem mestu New Haven premagal še sedmega nosilca Italijana Andreasa Seppija 4-6, 6-4 in 7-5.

Res, da Italijan v karieri še ni osvojil turnirja za ATP, to ne zmanjšuje Gregorčevga uspeha kajti igralec iz apeninskega polotoka je 32. igralec sveta in je letos že bil v polfinalu Hamburga in četrtfinalu Nottinghama, Poertschacha in Rotterdama. To je največji uspeh slovenskega moškega tenisa v zgodovini.

 

Luka Gregorc navdušuje s svojimi igrami na turnirju Pilot Penn Tennis in je trenutno svetovna teniška senzacija

foto: ESPN

 

434. igralec na lestvici ATP je sicer dobro začel in Italijanu hitro odvzel servis vendar mu je ta vrnil z dvojno mero in osvojil prvi niz. V drugem je Luka vodil že 5-2, Seppi pa se je približal na 5-4 toda preobrata mu ni uspelo narediti in Gregorc je znižal izid v nizih na 1-1. V začetku tretjega niza sta Slovenec in prav tako 24-letni Italijan doma iz Bolzana držala svoj servis. V šesti igri tretjega niza je Seppiju uspel brejk brez izgubljene točke in posledično tudi vodstvo 4-2. Toda Luka se ni predal in takoj napravil ribrejk in vzpostavil ravnotežje v dvoboju. Enajsta igra je Gregorcu prinesla prednost 6-5 saj je izkoristil drugo priložnost za odvzem servisa. Na svoj servis je v 12. igri končal dvoboj in se prvič v karieri povzpel do polfinala ATP turnirja. BRAVO LUKA!

V polfinalu turnirja vrednega 708,000 ameriških dolarjev in zadnjega pred odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku, bo super Luka Gregorc igral z zmagovalcem dvoboja med Marinom Čilićom iz Hrvaške in Rusom Igorjem Andrejevim.

tenisportal.si
foto: Getty Images

Pilot Pen Tennis 2008
New Haven, ZDA
Avgust 18-24, 2008
Nagradni sklad: $ 708000
Podlaga: trda
Tip: ATP
Četrtfinale:

Luka Gregorc (SLO) Andreas Seppi (ITA) 46 64 75

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete