Magda Linette v finalu Hua Hina premagala senzacijo iz Švice

16.02.2020
HUA HIN, TAJSKA - Zmagovalka WTA turnirja v tajskem Hua Hinu je Poljakinja Magda Linette.

Poljska teniška igralka Magda Linette je prišla do slave na WTA turnirju serije INternational v Hua Hinu. Kot 5. nosilka je bila v finalu močno favorizirana proti neznani kvalifikantki iz Švice Leonie Kung in to tudi upravičila. 28-letna Poljakinja, 42. na WTA lestvici, je slavila s 6-3, 6-2.

Linette je osvojila drugo turnirsko lovoriko v karieri, pred tem je zmagala na turnirju v Bronxu. Takrat je začela v kvalifikacijah, tokrat je bila v finalu precej bolj izkušena od najstnice iz Švice, ki je odigrala šele drugi WTA turnir v glavnem delu in prišla do velikega finala. Lani je Poljakinja na turnirju GSB Thailand Open presented by E@ v Hua Hinu končala v polfinalu. 

''Počutim se čudovito. Ko sem prišla sem si nisem mislila, da bom prišla vse do konca in osvojila naslov. Še več, zanimalo me je kako se bom odrezala saj sem tu nastopila takoj pa igranju v pokalu Fed, ki se je odvijal v dvorani. Nisem imela veliko časa za prilagoditev in zato takšnega uspeha nisem pričakovala'', je povedala poljska športnica.

Kingova je v tem tednu premagala tri TOP100 igralke, kar je za 283. na lestvici velik dosežek. 19-letna igralka si bo finale v Hua Hinu verjetno zapomnila za vse življenje.


 

Thailand Open
Kraj: Hua Hin (TAJ)
Datum: 10.02.2020 - 16.02.2020
Kategorija: International
Nagradni sklad: $251,750
Podlaga: Trda
http://www.thailandopenhuahin.com/

Finale:

5-Magda Linette (Poland) beat Q-Leonie Kung (Switzerland) 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete