Manj kot 24 ur po težki zmagi Blaž Kavčič zlahka v četrtfinale Winnipega

15.07.2016
WINNIPEG, KANADA -Najbolj trofejni slovenski tenisač Blaž Kavčič je na Challengerju v Kanadi prišel do najboljšega rezultata v letošnjem letu.

Točno 1 uro je potreboval Blaž Kavčič (452. na ATP), da se je uvrstil v četrtfinale 75,000 USD vrednega Challengerja na trdi podlagi, ki se igra v Kanadi. 

Novo jutro, nov dan. Manj kot 24 ur po težko dobljenem obračunu s komaj 15-letnim domačinom v 1. krogu, je 29-letni Blaž Kavčič pokazal drug obraz. S terena je odpihnil Avstralca Benjamina Mitchella, ki je v 1. krogu izločil 4. nosilca. 23-letni Mitchell je bil brez možnosti, Ljubljančan ga je počistil s 6-2, 6-1. Bravo!

Avstralec, 238. tenisač sveta, je pred petimi leti zapustil poražen teren v njunem edinem medsebojnem dvoboju, ko sta se merila v kvalifikacijah OP Avstralije. Tokrat je bil poražen še huje. Kavčič je super serviral in si napolnil samozavest, ki jo še kako potrebuje po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe. Točke lovi kot igralec z zaščitenim rankingom in dobro ve, da priložnosti ne bo veliko. Začetni oviri v Kanadi je preskočil, prišel je čas, da vpiše čim več točk.

Blaž je popolnoma nadigral nasprotnika, na drugi servis mu je vzel skoraj vse, saj je Avstralec osvojil le 3 točke od 17. Tudi na prvem ni blestel, le 8 od 20 je bil njegov izkupiček. Črnučan se je več kot zasluženo veselil četrtfinala in petkove tekme s Hirokijem Morijo, 25-letnim Japoncem, ki je na 241. mestu ATP lestvice. Lani ga je Blaž deklasiral na Challengerju v Batmanu in to naj bo popotnica tudi za četrtfinale.

Kavčič je vpisal prvi četrfinale letos in najboljši rezultat po lanskem Challengerju v Las Vegasu, ko je bil polfinalist.

 

Winnipeg National Bank Challenger
Kraj: Winnipeg (KAN)
Datum: 09.07.2016 - 17.07.2016
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $75,000


2. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat Benjamin Mitchell (Australia) 6-2 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete