Mariji Šarapovi od 2 do 4 leta suspenza? Nike že prekinil pogodbo...

08.03.2016
Kot strela z jasnega je včeraj odjeknila novica, da je Marija Šarapova padla na doping testu. Rusinja je vse skupaj sporočila in pojasnila na novinarski konferenci v Los Angelesu, a kakšna kazen jo lahko čaka?

40 minut po včerajšnji novinarski konferenci, kjer je Marija Šarapova priznala jemanje prepovedanega poživila, so uradno objavo napisali tudi na strani Mednarodne teniške zveze ITF. Rusinja je padla na doping testu 26. januarja, na dan izgubljenega dvoboja četrtfinala s Sereno Williams na OP Avstralije.

28-letna Šarapova je vzela mildronat, ki se od letošnjega leta nahaja na prepovedanih substancah, začasna prepoved nastopanja pa ji velja od 12. marca, vse dokler ITF ne sporoči s kakšni posledicami se bo morala soočiti sibirska lepotica.

  • Globalna znamka športnih oblačil NIKE je že začasno prekinil pogodbo o sodelovanju z Marijo Šarapovo. Rusinja je bila povezana z Nike-om vse od 11 leta starosti.
  • Šarapova naj bi izgubila tudi podaljšanje pogodbe z znamko Tag Heuer

Predsednik WTA Toura Steve Simon: ''Zelo sem potrt ob tem kar sem slišal o Mariji. Ona je ena najbolj prepoznavnih igralk, ki je veljala za osebo z *intregiteto. Ne glede na to, pa mora biti vsaka igralka odgovorna za svoje početje, da točno ve kaj vnaša v svoje telo. Zadeva je sedaj v rokah antidopinške komisije in mednarodna ženska teniška zveza WTA bo spoštovala vsako odločitev, ki bo sprejeta med procesom''.

*Oseba z integriteto je oseba, ki govori to, kar misli, in dela to, kar govori, skladno z moralnimi normami in veljavnim pravom.

Oliver Brown, novinar Telegrapha, pravi, da bi Marija Šarapova lahko dobila štiri leta suspenza, če ji dokažejo, da je mildronat vzela namerno zaradi povečanja zmogljivosti. V kolikor bi ugotovili, da je omenjeno 'zdravilo' vzela nenamerno pa jo verjetno čaka dve leti.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete