PRESENEČENJE: Šarapova zaradi ''zdravila'' pozitivna na doping testu v Avstraliji

07.03.2016
Marija Šarapova je sklicala novinarsko konferenco, kjer so vsi mislili, da bo končala kariero, a je presenetila. Ujeli so jo na dopingu.

Najbogatejša športnica sveta, petkratna Grand Slam zmagovalka Marija Šarapova je na najavljeni tiskovni konferenci povedala, da je bila pozitivna na doping testu v Avstraliji, bolj natančno na OP Avstralije v Melbournu.

Svetovna javnost je ugibala, kaj bo sibirska lepotica povedala na 'tiskovki', največ se je govorilo o upokojitvi zaradi nenehnih poškodb, zaradi katerih je tudi odpovedala Indian Wells. Letos je nastopila le na OP Avstralije, kjer je obstala v četrtfinalu (izgubila s Sereno Williams).

Šarapova je povedala, da je bila pozitivna zaradi jemanja zdravila (*mildronat), ki ga sicer uporablja že 10 let, a se je 1. januarja 2016 znašel na prepovedanih substancah.

*Mildronat - zdravilo, ki izboljšuje procese presnove, vključno z oskrbo z energijo celic in organov.

  • Šarapova je že prejela pismo Mednarodne teniške zveze ITF, a še ne ve kakšna bo kazen. 

''Naredila sem veliko napako in zato prevzemam vso odgovornost. Razočarala sem svoje navijače, razočarala sem šport'', je skesano povedala ruska lepotica, ki je po njenih besedah preparat uporabljala zaradi številnih zdravstvenih težav.

''Nočem, da se moja kariera konča na takšen način. Resnično upam, da bom dobila še eno priložnost'', so bile besede 28-letne Šarapove.

Špekulacije o upokojitvi so bile torej brez osnove. ''Če bi hotela končati kariero tega sigurno ne bi najavila tukaj v hotelu na precej grdi preprogi'', je povedala Marija.

Omenjeno zdravilo, zaradi katerega je 'padla' Šarapova, izdelujejo v Latviji in se uporablja v Litvi in Ruski federaciji, s strani ameriškega ministrstva za zdravo hrano in zdravila (FDA) pa ni odobren.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete