Marin Čilić je bil v polfinalu premočen

23.08.2008

NEW HAVEN, ZDA - Slovenski teniški igralec Luka Gregorc, ki je v tem tednu podiral slovenske uspehe moškega tenisa enega za drugim je obtičal v polfinalu.

Premočna ovira na poti do finala je bil Hrvat Marin Čilić, ki tako ni dopiustil napak kot njegov rojak Karlović katerega je Gregorc izločil v  osmini finala. Hrvat doma iz Međugorja je zmagal 6-3, 6-3 in se bo v svojem, prvem finalu v karieri  pomeril z američanom Mardy Fishom, ki je v treh nizih drugega polfinala ugnal Španca Fernanda Verdasca.

 

Luka Gregorc je ta teden razveselil vse Slovence z uvrstitvijo v polfinale turnirja Pilot Pen Tennis v New Havnu

foto: zimbio.com

 

Čilić je napravil celo vrsto brejkov tako, da je imel Gregorc le malo možnosti za presenečenje vendar vse skupaj ni tako važno. Ljubljančan je v tem tednu prikazal odlične igre in kot prvi slovenski moški teniški igralec okusil slast polfinala ATP turnirja, turnirja ameriške serije z nagradnim skladom 708,000  ameriških dolarjev. Luka je v enem tednu dosegel sedem zmag vključno s kvalifikacijskimi kar je velik podvig saj zmagovalec turnirja za grand slam potrebuje enako število zmag, če hoče dvigniti pokal (brez kvalifikacij, če jih igra).

Gregorc je vlak za prijavo na odprto prvenstvo ZDA že zamudil saj je bil šele 434. igralec sveta. Vse poti pa so mu odprte in z dobrimi igrami in takimi predstavami lahko v bodoče na njega resno računamo. 24- letnik bo verjetno igral tudi na challenger turnirju v Ljubljani, ki se začne 8.septembra.

tenisportal.si
foto: zimbio.com

Pilot Pen Tennis 2008
New Haven, ZDA
Avgust 18-24, 2008
Nagradni sklad: $ 708000
Podlaga: trda
Tip: ATP
Polfinale:

Marin Cilic (CRO) Luka Gregorc (SLO) 63 63

Mardy Fish (USA) Fernando Verdasco (ESP) 60 16 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete