Martina Hingis do nove lovorike na grand slam turnirjih, Andreja Klepač obstala v polfinalu!

29.01.2016
Na OP Avstralije v tenisu so že podelili prvo lovoriko za zmagovalce!

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Indijka Sania Mirza in legendarna Švicarka Martina Hingis v zadnjem času ne poznata porazov v igri ženskih parov in tako je bilo tudi na grand slam turnirju v Melbournu. V finalu sta po dveh nizih s 7-6(1), 6-3 premagali Čehinji Andrejo Hlavačkovo in Lucie Hradecko!

Na letošnjem OP Avstralije je naveza "Santina", kot jo kličejo nekateri oboževalci, edini niz izgubila v četrtfinalu. Sedaj imata v rokah lovorike na zadnjih treh grand slam turnirjih (Wimbledon, OP ZDA, OP Avstralije). Neporaženi sta že od lanskega avgusta, niz zmag se je povzpel na 36!

Čehinji sta se dobro upirali v 1. nizu in imeli servis pri vodstvu s 5-4 toda nasprotnici sta to izničili in v 2. nizu dokončali delo. Dvoboj je trajal 1 uro in 50 minut, na obeh straneh je bilo veliko brejkov (8/6)! Hingisova je osvojila že 12 lovoriko na grand slam turnirjih v igri ženskih parov (najmanj 2 x na vseh 4), Mirza ima sedaj 3, manjka ji le še Roland Garros!

Martina: "Danes sva morali dati vse od sebe, saj sta naju nasprotnici pritisnili do konca, še posebej v 1. nizu. Sledili so si brejki, a na srečo zelo dobro vračava servise"!

Zmagovalki sta osvojili 2000 WTA točk in si razdelili 650,000A$ (423,000€)!

Slovenka Andreja Klepač je v igri mešanih parov prišla do polfinala skupaj s Filipincem Treatom Hueyem, a sta tam po dveh nizih klonila s 4-6, 4-6 proti Američanki Coco Vandeweghe in Romunu Horiji Tecau!

Andreja je prejela polovico od 37,500A$ (24,500€) denarne nagrade!

Andreja in Treat sta združila moči, ker sta bila njuna partnerja poškodovana. V igri sta se kar dobro ujela!

Huey: "Andreja zelo dobro igra z osnovne črte in ima soliden servis, sam pa sem hiter in dobro pokrivam mrežo. Če to odigrava na nivoju, sva nevarna vsem nasprotnikom"!

 

foto: facebook, twitter, getty images

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete