Matic Križnik in Ela Nala Milič med mladinci uspešna v 1. krogu le med dvojicami

23.01.2023
MELBOURNE, AVSTRALIJA - V mladinski konkurenci letošnjega OP Avstralije imamo Slovenci dva predstavnika.

Matic Križnik in Ela Nala Milič sta slovenska predstavnika na letošnjem prvem grand slamu v Melbournu v mladinski konkurenci. Oba sta v 1. krogu med posamezniki izpadla, jima pa je uspelo preskočiti prvo oviro v konkurenci dvojic.

17-letni Matic Križnik je v 1. krogu posamične konkurence igral s Turkom Atakanom Karahanom in mu nudil dostojen odpor. Vseeno mu do niza ni uspelo priti. 16-letni Turek je slavil s 7-6(5), 7-5. Po podatkih ITF-ja sta se merila med seboj prvič. V konkurenci dvojic je Matic združil moči z vrstnikom iz Italije Federicom Bondiolijem. Slovensko-italijanska naveza je v 1. krogu zmagala s 6-4, 6-3, ugnala sta Avstralca Carnusa in Belgijca Demaneta.

16-letna Ela Nala Milič je v uvodnem krogu posameznic lopar prekrižala s Federico Urgesi, 17-letnico iz Italije. Slednja je zlahka dobila prvi medsebojni dvoboj z rezultatom 6-1, 6-4. V konkurenci dvojic je Miličeva v paru s 17-letno Italijanko Francesco Pace. V zanimivem obračunu sta s 7-5, 0-6 in 10-5 ugnali domačo navezo Fairclough / Yan.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete