Mladi ameriški teniški up Frances Tiafoe do prvenca v Delray Beachu!

25.02.2018
"Programirani" ameriški teniški zvezdnik Frances Tiafoe, je začel hoditi po poti slavnih predhodnikov!

DELRAY BEACH, ZDA - Po Marseillu, je tudi na ATP250 turnirju v ZDA slavil igralec, ki je dobro stopil iz najstniških let. 20-letni Američan Frances Tiafoe (91. na ATP) je v finalu Delray Beacha premagal izkušenejšega 28-letnega Nemca Petra Gojowczyka (64. na ATP). Oba sta presenetila z uvrstitvijo v finale, kjer je domačin slavil v dveh nizih s 6:1, 6:4 in postal najmlajši Američan po Andyju Roddicku (2002 Houston, 19 let) z ATP lovoriko!

Tiafoe do včeraj še ni igral v polfinalu ATP turnirjev. Najprej je moral popoldne dokončati dvoboj četrtfinala proti čudežnemu Korejcu Hyeonu Čungu. Izkoristil je šele 8. zaključno žogico v 3. nizu. Zvečer ga je čakal še obračun polfinala proti kanadskemu upu Denisu Šapovalovu in ga premagal po dveh nizih borbe. Največje delo je opravil v 2. krogu, ko je po tesnih treh nizih odpravil renomiranega Argentinca Juana Martina del Potra

V finalu je od začetka diktiral tempo in Nemec ni imel možnosti za 2. naslov v karieri. Frances je bil prepričljiv pri izkoristku točk na 1. servis, 4 x je odvzel servis nasprotniku, sam je oddal le enega. Vse skupaj je trajalo dobro uro, ob tem je dosegel 13 asov!

Franes z očetom

Tiafoe: "Kar ne morem verjeti. Veliko stvari mi gre sedaj skozi možgane. Če bi me pred 10 leti vprašali, če bom osvojil ATP turnir pri 20 letih, bi se le smejal in rekel, da je to nemogoče"!


Delray Beach Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Kraj: Delray Beach, Florida
Datum: 19.02.2018 - 25.02.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $ 556,010
https://yellowtennisball.com/

Finale:

wc-Frances Tiafoe (United States) beat Peter Gojowczyk (Germany)  6-1 6-4

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete