V Atlanti mlajši izmed bratov Harrison skoraj presenetil favoriziranega Isnerja!

26.07.2013
V Ameriškem obračunu med Johnom Isnerjem in Christianom Harrisonom so v tesnem dvoboju na koncu vednarle odločile izkušnje. Isner je mlajšega izmed bratov Harrison izločil z izidom 7-6(9), 4-6 in 7-5 in tako preprečil, da bi se oba brata Harrison uvrstila v četrtfinale.

Christian Harrison je dokazal, da bo v prihodnosti treba nanj še kako računati. Pri svojih 19-letih je najprej v prejšnem krogu premagal finalista Bogote Alejandra Fallo, v osmini finala pa se je izjemno postavil po robu favoriziranemu Johnu Isnerju, a je bil za presenečenje vendarle nekoliko prekratek. Isner je sicer tudi danes blestel pri svojem začetnem udarcu, saj je odserviral kar 29 asov.

"Mislim, da je igral precej dobro. Je zelo dober igralec. Danes sem imel celo nekoliko sreče, da sem zmagal, saj si nikoli ne želiš tako tesne in dolge tekme. Pogoji so bili zelo težki, saj je tukaj visoka vlažnost, tako da je vse skupaj še težje" je po tekmi dejal zmagovalec John Isner. 

V četrtfinale pa je za razliko od svojega mlajšega brata napredoval Ryan Harrison, ki je prepričljivo v dveh nizih s 6-4 in 6-3 ugnal četrtega nosilca Igorja Sijslinga. V četrtfinalu se bo starejši izmed bratov Harrison pomeril s Kolumbijcem Santiagom Giraldom, ki je izločil domačina Michaela Russella, ker je Russel moral dvoboj zaradi bolezni predati. 

Ryan Harrison

V četrtfinalu ne bo manjkal niti izkušeni Američan James Blake, ki je premagal 10 let mlajšega Rusa Evgenya Donskoya v 64 minutah s 6-3 in 6-2. Blake, nekdanja številka 4. moškega tenisa, je Rusu uspel trikrat odvzeti začetni udarec, medtem ko nasprotniku ni dovolil niti enega brejka. 

"Vedno čutim, da poleti na trdih površinah lahko osvojim največ točk, trenutno igram svoj najboljši tenis. Kadar je vroče igram zelo dobro, sploh kadar igram doma, saj mi občinstvo še dodatno pomaga na poti do zmage" je po zmagi dejal 33-letni Američan.

 

BB&T Atlanta Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 12.07.2013 - 28.07.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trd
Nagradni sklad: $ 546,930
http://www.bbtatlantaopen.com/


Atlanta moški rezultati:

2-Kevin Anderson (South Africa) beat Matthew Ebden (Australia) 6-7(7) 6-2 6-2
1-John Isner (U.S.) beat Christian Harrison (U.S.) 7-6(9) 4-6 7-5
Santiago Giraldo (Colombia) beat Michael Russell (U.S.) 5-7 6-3 3-0 (Russell retired)
James Blake (U.S.) beat 8-Evgeny Donskoy (Russia) 6-3 6-2
Denis Istomin (Uzbekistan) beat 5-Lu Yen-Hsun (Taiwan) 7-5 6-2
Ryan Harrison (U.S.) beat 4-Igor Sijsling (Netherlands) 6-4 6-3

 

Pripravil: Izidor Kolar        

foto: atpworltour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete