"Moj oče je bil najboljši oče na svetu," je dejal Borut Puc!

27.10.2011
Pred kratkim nas je za vedno zapustil legendarni rokometaš Iztok Puc potem, ko je po težki borbi z boleznijo izgubil najpomembnejšo bitko... .

Vse ljubitelje športa je presenetila vest, da je Iztok Puc nenadoma hudo zbolel in se bori za življenje. Teniški navdušenci smo poznali njegovega sina Boruta, ki se profesionalno ukvarja s tenisom in je pred dobrim letom slovensko državljanstvo zamenjal s hrvaškim.

"Vedno sem si želel igrati za Hrvaško. Srečen sem, da se je to naposled tudi zgodilo. Navsezadnje sem vendar tu rojen in čutim, da je moje mesto na Hrvaškem," je dejal takrat 19-letni Borut Puc!

Njegova mama in žena Iztoka je Hrvatica Jasenka Horvat (Puc), hčerka slavnega hrvaškega rokometaša Hrvoja Horvata. Borut je povedal, da je o tem razmišlajal dlje časa in da je končno odločitev sprejel sam, seveda pa se je posvetoval tudi s starši, ki so mu vedno stali ob strani. Z menjavo športnega državljanstva ni imel težav.

 

Iztok Puc, ki je nastopal na olimpijskih igrah kar za 3 različne reprezentance (Jugoslavija, Hrvaška in Slovenija), je takrat še v normalnem zdravstvenem stanju dejal :

"Tenis je začel igrati v Sloveniji, tako da je bilo igranje pod slovensko zastavo normalno zaporedje dogodkov. Njegova želja po spremembi obstaja že dalj časa, zdaj pa je napočil trenutek, ko jo je uresničil. Z mojo športno potjo to nima nič skupnega, ker je bil on pod vplivom zunanjih dejavnikov. Odločitev je izključno njegova, povezana pa ni niti z začetkom dela z Goranom Ivaniševićem. Do zdaj smo naredili že preveč napak pri izbiri trenerjev, Borut pa je prepričan, da je izbira Gorana prava poteza."

Ker veliko ljudi ni vedelo kaj se je dogajalo s 45-letnim Iztokom v zadnjem času,  bomo tukaj zapisali nekaj besed njegove 43-letne žene Jasenke iz intervjuja za hrvaško revijo Glorijo :

"Vse bi dala samo še za eno besedo, en pogled, en dotik'', se je spominjala zadnjih trenutkov iz bolnice v San Diegu, kjer je mož in oče bil bitko z redko obliko raka na žolčevodu. Prve simptome te bolezni so odkrili na začetku tega leta v obliki nodule na hrbtenici, aprila pa je izvedel, da je zbolel za rakom. Prvih 5 kemoterapij je dobro prenesel, zadnja 6, pa ga je prikovala na posteljo.

Ko je umiral, je bila ob njemu tudi soproga: "Iztok ne odhajaj, bojuj se, sem mu govorila ves čas. Za trenutek se mi je zdelo, da me sliši in da se poskuša boriti. Z robom očesa sem videla, da so se linije na monitorju premaknile in vrnile v normalo in takrat  me je prevzelo upanje, a takoj ko sem umaknila pogled, je začelo piskati in ponovno se je pojavila ravna, vodoravna črta. Vedela sem, da je prišel konec, a tega nisem hotela sprejeti"!

V teh trenutkih ga je Jasenka začela objemati, božati in stiskati za tanke roke. Zadnjo željo je zaupal svoji tašči Dunji. Hotel je, da se njegovo telo kremira in pepel strese v Novalji na Pagu, kjer sta se z ženo poročila leta 1990 in v Velenju, kjer je pokopana njegova mama Danica!

Žena Jasenka in sin Borut opisujeta Iztoka kot zelo skrbnega očeta :

"Moj oče je bil najboljši oče na svetu," je dejal sin Borut. Rokometne dvorane je zamenjal za kuhinjo, v kateri je za družino pogosto pripravljal gurmanske specialitete in sladice. Do zadnjega dne si je zapisoval recepte in naročal posodo, ženo pa pri tem dražil : "Stara, močno se boš zredila, ko se vrnem v kuhinjo"!

Nažalost tega trenutka ni dočakal. Umrl je 20.10.2011. Naj počiva v miru... !

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete