München: Andy Murray po več kot treh urah do prve lovorike na pesku

04.05.2015
MÜNCHEN, NEMČIJA - Eden najboljših teniških igralcev sveta, član t.i. velike četvorke, Andy Murray, je na ATP250 turnirju v Münchnu prvič v karieri dvignil pokal na peščeni podlagi.

V nedeljo bi se morala za naslov v bavarski prestolnici pomeriti Andy Murray in Philipp Kohlschreiber, a je bilo vse preloženo na ponedeljek. 

Prvopostavljeni Murray in dvakratni prvak Münchna Philipp Kohlschreiber sta odigrala pet iger, preden je dež pregnal akterja v slačilnico. Finale se je nadaljevalo danes, po več kot treh urah boja pa se prvega naslova na peščenih podlagah veseli Britanec Andy Murray. Nemca je ugnal z rezultatom 7-6(4), 5-7 in 7-6(4).

Tako Murray kot Kohlschreiber sta v žrebu na turnirju v Madridu. Masters v magični kocki se začne jutri. Žreb je določil, da se lahko morebiti pomerita že v 2. krogu. Britanec je sicer v 1. krogu prost, Nemca pa čaka tekma s kvalifikantom Alejandrom Fallo.

27-letni Andy Murray do sedaj nikakor ni zmogel priti do naslova na pesku. Ponavadi je vedno igral le na najmočnejših turnirjih in tam naletel na boljše od sebe, Nadala, Federerja, Djokoviča ali kakšnega peščenega specialista, tokrat pa je v bavarski prestolnici le našel izhod. Ja, v finalu je imel težko delo, a na koncu vendarle zmagal.

Dvoboj je postregel z malo priložnostmi za odvzem servisa, Škot pa je dobil dve podaljšani igri, ki sta mu prinesli tako željeni pokal na pesku. Murray je sploh prvič igral peščeni finale.

3. tenisač sveta Andy Murray se je razveselil prvenca na peščenih podlagah. Za Britanca je to prvi letošnji naslov, 32. v karieri.

3. tenisač sveta Andy Murray se je razveselil prvenca na peščenih podlagah. Za Britanca je to prvi letošnji naslov, 32. v karieri.

V 1. nizu sta oba suvereno servirala, niz je bil odločen po tajbrejku, nadaljevala pa sta v podobnem slogu vse do zaključka drugega dela, v katerem smo videli tri odvzeme servisa, dva na strani domačina. Finale se je prevesil v 3. niz. Tudi tu ni bilo veliko kruha za oba, da bi se pred podaljškom ''zmenila'' o zmagovalcu. Kohlschreiber je imel eno žogico, da pride v vodstvo, a jo je Murray rešil, v svoj prid pa vse skupaj zapakiral v drugem tajbrejku. 

28 asov sta zabila akterja finala Münchna (17 Murray), o prvaku so res odločile malenkosti. 

Andy: "Veliko mi pomeni ta zmaga. To je bil moj prvi finale na peščeni podlagi. Odigrala sva na visokem nivoju, želel sem si ostati v igri do konca. Serviral je neverjetno in imel sem zelo malo priložnosti za brejk. Lahko se celo pomeriva v Madridu, Philipp je velik tekmovalec, ki se vedno bori do zadnje točke. Upam, da bom kmalu prišel do novega naslova na pesku"!

Philipp: "Atmosfera in gledalci so bili veličastni. Vse sva dala od sebe, a na koncu je lahko le en zmagovalec. Na mojo žalost je bil to Andy, igra je bila fantastična. Publika me je nosila skozi dvoboj. Andyja sem pritiskal do limita, odigrala sva nekaj neverjetnih točk. Mislim, da je bil to morda najboljši finale v Muenchnu. Zame je to poseben turnir. Ponovno sem si dvignil samozavest"!

 

BMW Open by FQU AG
Kategorija: ATP 250
Kraj: München, Nemčija
Datum: 27.04.2015-03.05.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 439,405
http://bmwopen.de/


Finale:

1-Andy Murray (Britain) beat 5-Philipp Kohlschreiber (Germany) 7-6(4) 5-7 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete