Na Roland Garrosu izpadla še Jakupovičeva

28.05.2019
PARIZ, FRANCIJA - Dalila Jakupovič je v dvoboju 1. kroga na OP Francije, ki se je zavlekel v drugi dan, potegnila kratko.

Izmed šestih slovenskih predstavnikov na OP Francije v posamični konkurenci, je preživela le Polona Hercog. Kot peta je v 1. krogu glavnega dela izgubila Dalila Jakupovič.

28-letna Jakupovičeva, trenutno 105. igralka sveta, je imela v uvodnem krogu peščenega Grand Slama primerljivo nasprotnico. Pomerila se je z leto mlajšo Japonko Kurumi Naro iz Japonske, ki si je glavni del priigrala preko kvalifikacij. Trenutno 238. na WTA lestvici je zmagala s 7-5, 5-7 in 6-3.

Dvoboj se je začel že v ponedeljek, zaradi mraka pa je bil pri 1:1 v nizih prestavljen na torek. Prvega izmed petnajstih brejkov na tekmi smo videli že v 1. igri, vpisala ga je Dalila, a je Japonka odgovorila s štirimi dobljenimi igrami zapored, kar pa ni bilo dovolj za uvodni niz. Slovenka se je vrnila, nato pa izgubila servis v 12. igri. V 2. nizu je povedla Nara z 2-0, sledile so štiri igre Jeseničanke, za izenačenje v nizih pa je morala še kako garati. Uspelo ji je in obračun je prestavila na torek. Danes je odlično začela, saj je povedla 3-1, nato pa ni več osvojila igre in izgubila po 2 urah in 43 minutah. Azijka se je prebila v 2. krog in petič izenačila njeno najbojšo uvrstitev na pariškem pesku, po vsej verjetnosti pa bo pri tem tudi ostalo, saj je naslednja tekmica Serena Williams.

Jakupovičeva in Nara sta se pomerili prvič, je pa Japonka nekoč že zasedala 32. mesto na WTA lestvici.


Roland-Garros 2019 - Qualifying
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
https://www.rolandgarros.com/fr-fr/

1. krog:

Kurumi Nara (Japan) beat Dalila Jakupovic (Slovenia) 7-5 5-7 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete