Nadal v finalu Indian Wellsa čaka Federerja ali Đokovića!

19.03.2011
INDIAN WELLS, ZDA - Vodilni teniški igralec sveta Rafael Nadal je prvi finalist Masters turnirja v Indian Wellsu, potem ko je potreboval dva niza ter 1 uro in 51 minut, da je v polfinalu izločil Argentinca Juana Martina del Potra s 6-4, 6-4.

Šele tretjič v 25 letih turnirja v kalifornijski puščavi se je zgodilo, da so se v polfinale uvrstili prvi trije tenisači sveta, četrti pa je povratnik na teniška igrišča po poškodbi Juan Martin del Potro. Ja, Indian Wells je prvi Masters turnir sezone in zato toliko bolj nepridvidljiv. Nazadnje se je to zgodilo leta 2008, še prej pa leta 1995.

Pred sanjskim polfinalom Federer-Đoković, sta na drugi največji teniški stadion stopila španski teniški matador Rafael Nadal in Argentinec Juan Martin del Potro. Polfinala sta bila identična kot na OP ZDA leta 2009, ko je na koncu slavil Delpo, po tisti zmagi na Grand Slamu, pa ga je izdala poškodba zapestja in vračal se je vse do prejšnjega meseca. Iz 484. mesta ATP lestvice, se je bliskovito prebil na 90, kar pa ni odraz njegove forme, saj po prikazanem spet spada najmanj v Top 10.

Rafa je Južnoameričanu danes vrnil za tisti poraz ter slavil 6-4, 6-4 in se uvrstil v veliki finale, tekmeca pa je ugnal petič v osmih medsebojnih obračunih. Pravzaprav lahko rečemo, da 24-letni Majorčan poplačuje dolgove. Izkoristil je, da Juan Martin ne igra še na tako visokem  nivoju kot pred poškodbo zapestja, na ta način pa je tudi prekinil niz treh zaporednih zmag igralca iz Tandila, najbolj teniškega mesta na svetu, od koder prihajajo tudi Juan Monaco, Mariano Zabaletta, Maximo Gonzalez, Diego Junqueira in tudi za mlajše manj znani Guillermo Pérez-Roldán, peščeni specialist, ki je dobil devet turnirjev serije ATP.

Juan Martin del Potro se je vrnil med najboljše po poškodbi zapestja

Juan Martin del Potro se je vrnil med najboljše po poškodbi zapestja

Bolje je dvoboj sicer začel Argentinec, ki je z enim brejkom povedel 3-0, prednost pa čuval vse do 4-1, nato pa se je nadal prebudil in s petimi zaporednimi igrami osvojil prvi niz. No, v drugem je bil Špancu dovolj, da je še enkrat odvzel servis nasprotniku (5. igra), za dokončno zmago po malo manj kot dveh urah igre. S tem je prvi igralec sveta že presegel lanskoletni rezultat iz Indian Wellsa, ko ga je v polfinalu izločil Ivan Ljubičić, na drugi strani pa si je Delpo nabral veliko točk, saj ga lani v Kaliforniji ni bilo.

  

BNP Paribas Open 2011
Indian Wells, ZDA
10.03.2011-20.03.2011
Nagradni sklad: $3645000
Podlaga: Trda
Tip: ATP


Polfinale:

19.03.2011 SF (1) R Nadal defeats J Del Potro 64 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete