Največji avstralski up na OP Avstralije bo Jarmila Groth, zmagovalka Hobarta!

15.01.2011

HOBART, AVSTRALIJA - Avstralska teniška igralka Jarmila Groth si ne bi mogla zaželeti lepše popotnice za OP Avstralije, ki se začne v ponedeljek. Na zadnjem 'pripravljalnem' turnirju serije WTA International v Hobartu je v velikem finalu po dveh nizih s 6-4, 6-3 premagala Američanko Bethanie Mattek-Sands ter prišla do dugega naslova v karieri.

6. nosilka je bila celoten teden v 'top' formi in je največji domači up na prvem grand slamu sezone v Melbournu, za nameček pa vse do konca turnirja Moorilla Hobert International ni oddala niti niza. V finalu je Američanko Mattek-Sandsovo deklasirala v dveh nizih, v katerih je prišla do petih brejkov.

 

 

Jarmila Groth se je pred 23-leti rodila kot Jarmila Gajdošova v Bratislavi na Slovaškem (prej Češkoslovaška). Februarja leta 2009 se je poročila z nekdanjim avstralskim tenisačem Samuelom Grothom ter prevzela tudi državljanstvo

 

 

Vzpon naturalizirane Avstralke (rojena na Slovaškem) v zadnjih osmih mesecih je neverjeten. Na Roland Garrosu 2010 in Wimbledonu 2010 se je prvič v karieri prebila v drugi teden tekmovanja, malo kasneje pa v Gvangžuju prvič zmagala na turnirju serije WTA. V začetku letošnje sezone je že na prvem turnirju v Brisbanu premagala rojakinjo Samantho Stosur in s tem prišla do prvega slavja nad Top 10 igralko sveta. Naj dodamo, da je lani v takem času zasedala mesto na lestvici krepko nad številko 100, sedaj pa je že med štiridesetimi najboljšimi, v ponedeljek pa bo še višje.

Na drugi strani Američanki Bethanie Mattek-Sands tudi v tretje ni uspelo zmagati v finalu (0-3), kljub temu pa je bila zadovoljna, saj je to njen najboljši začetek sezone v karieri. Prejšnji teden je z Johnom Isnerjem osvojila Hopmanov pokal.

 

 

Bethanie Mattek-Sands je v tretjem kariernem finalu doživela tretji poraz

 

 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Moorilla Hobart International 2011
Hobart, AVS
Januar 9 - 15, 2011
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA



Finale:

(6) Jarmila Groth (AUS) d. Bethanie Mattek-Sands (USA) 64 63
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete