Hercogovo po prvem finalu po šestih letih čaka nov velik izziv

30.04.2018
LJUBLJANA, SLOVENIJA - Dekleta se v tem tednu merijo na dveh različnih celinah.

V tem tednu sta na sporedu dva peščena turnirja serije International. Na severozahodnu Afrike v Maroku je prva nosilka 17. igrala sveta Belgijka Elise Mertens.

V Rabatu bo zaigrala tudi finalistka turnirja v Instanbulu Polona Hercog, 62. igralka sveta, ki je morala v turški prestolnici s 4:6, 6:3, 3:6 priznati premoč Francozinji Pauline Parmentier. Mariborčanka se je potegovala za tretjo turnirsko zmago v karieri (2-3) in prvo po letu 2012, ko je v Bastadu ugnala Francozinjo Mathilde Johansson.

Hercogovi ples kroglic ni bil preveč naklonjen, saj se bo že v prvem krogu pomerila z drugo nosilko Slovakinjo Dominiko Cibulkovo (33. na lestvici WTA). To bo njun peti medsebojni obračun in prvi po letu 2013. Doslej sta se trikrat pomerili na trdi podlagi in enkrat na travi, a še nikoli na pesku. Nazadnje se je na turnirju v Cincinnatiju (2013) zmage veselila Polona.

Cibulkova je nazadnje igrala v Indian Wellsu, kjer je v drugem krogu izgubila proti Caroline Dolehide. V letošnji sezoni še ni igrala na pesku, kar bi bila lahko voda na mlin najvišje rangirane Slovenke.

Dekleta se bodo za lovoriko pomerila še v Pragi, kje bo prva nosilka aktualna deseta igralka sveta Petra Kvitova. Čehinja še nima zmage pred domačimi gledalci, kjer je leta 2011, takrat še na turnirju ranga ITF, izgubila v finalu. Branilka naslova v Pragi je peta nosilka Nemka Mona Barthel.

Zaigati bi morala tudi šesta igralka svta Karolina Pliškova, a je udeležbo v zadnjem hipu odpovedala. V prvem krogu bi se morala pomeriti s sestro dvojčico Krystino Pliškovo, kateri bo tako uvodoma nasproti stala Belorusinja Aliaksandra Sasnovič.


Grand Prix De SAR La Princesse Lalla Meryem
Kategorija: WTA International
Kraj: Rabat, Maroko
Datum: 30.04.2018 - 05.05.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $ 250,000
http://www.lallameryemtennis.com/

 

J&T Banka Prague Open
Kategorija: WTA International
Kraj: Praga, Češka
Datum: 30.04.2018 - 05.05.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $ 250,000
http://www.jtbopen.cz/en/news

 

pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete