Ne zamudite 1. mednarodnega ITF turnirja v tenisu na mivki!

05.07.2011
V soboto, 9.7. in nedeljo, 10.7. bo v Domžalah potekal prvi mednarodni turnir v tenisu na mivki v Sloveniji.

Nastopili bodo najboljši slovenski igralci, igrali pa bodo tudi igralci iz Italije, Francije, Poljske, Madžarske, Češke in Hrvaške. V soboto se bo igral moški in ženski turnir, popoldne pa tudi turnir mešanih dvojic. Po turnirju bo organizirana zabava, za glasbo bo skozi cel dan skrbel DJ, poskrbljeno pa bo tudi za hrano in pijačo. Turnir v soboto bo potekal v domžalskem športnem parku na igriščih za odbojko na mivki za domžalskih bazenom, v nedeljo pa bo polfinale in finale potekal na igrišču hotela Ambient (Aškerčeva 6a, Domžale) v Domžalah.

Glavni dogodek bo v soboto 9.7.2011 s pričetkom ob 9. uri, seveda pa bo tudi v nedeljo pestro in zanimivo. V Domžale ste vabljeni vsi igralci in pa gledalci, ne bo vam žal. Prijave sprejemajo na 'email' tenisnamivki@gmail.com.

Še ne poznate tenisa na mivki?

Tenis na mivki, priljubljeno poletno rekreacijo, ki je razširjena predvsem na italijanskih plažah, lahko zdaj igrate tudi v Sloveniji.  K nam prihaja priljubljeni tenis na mivki, ki se je v Združenih državah Amerike in v Braziliji razvil že v 70. letih minulega stoletja, nato pa razcvetel predvsem na plažah sosednje Italije, kjer danes uživa največjo priljubljenost tega športa v svetu.

Čisti začetki tenisa na mivki v Sloveniji segajo v leto 2007, ko je bil organiziran prvi turnir v tenisu na mivki. V letih, ki so sledila, so se slovenski predstavniki udeleževali mednarodnih tekmovanj, vključujoč evropska in svetovna prvenstva. Trenutno sta najvišje uvrščena Slovenca na svetovni lestvici Uroš Brinovec (118. mesto) in Lea Wildmann (63. mesto).

ŠD Tenis na mivki Domžale je društvo, ki je bilo ustanovljeno z namenom promocije in popularizacije tenisa na mivki v Sloveniji. Čez poletje bo organiziranih veliko promocijskih dogodkov in turnirjev, 9. in 10. julija bo v Domžalah potekal tudi mednarodni turnir v tenisu na mivki. Glavni cilj društva v letošnji sezoni je, da šport razširijo na čim več športnih centrov po Sloveniji. Trenutno ima igranje tenisa na mivki v svoji ponudbi samo Ambient hotel v Domžalah.

Šport ima zagotovo potencial, da se v nekaj letih pridruži odbojki na mivki, ki je poznana kot  ena izmed najbolj priljubljenih poletnih aktivnosti. V sosednji Italiji, po zadnjih ocenah tenis na mivki, igra že več kot 800.000 ljudi. Šport se uveljavlja tudi po drugih evropskih državah (Češka, Nemčija, Avstrija, Belgija,…) in tudi na vseh ostalih celinah.

Tenis na mivki lahko igrajo prav vsi, saj je tehnično manj zahteven kot tenis in za sproščujočo igro ni potreben več letni trening. Če pa se želite bolj resno lotiti tega športa pa je kljub temu potrebnega nekaj teniškega znanja. Lahko je v celoti šport za rekreacijo, lahko pa se igralci udeležijo tudi turnirjev, ki bodo organizirani v poletnem času. Šport izboljša koordinacijo celega telesa in je odličen za nabiranje ali ohranjanje kondicije.

Tenis na mivki je šport s podobnostmi tenisa in odbojke na mivki. Bistvo igre je, da žogica ne pade na tla. Igrišče za tenis na mivki je enake velikosti kot igrišče za odbojko na mivki, mreža je visoka 170 centimetrov, žoge so mehkejše, loparji pa manjši, štetje pa enako kot pri tenisu.
Ste naveličani tenisa na trdi podlagi? Želite igro odbojke na mivki popestriti z drugimi gibi? Tenis na mivki je zelo učinkovita sprostitev ob igranju tenisa in hkrati veliko bolj zabavna, kot igranje samega tenisa. Pridružite se nam! Se vidimo na mivki!

 

promocijsko besedilo


 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete