Nepostavljena Kitajka Sajsaj Ženg presenetila vse v San Joseju

05.08.2019
SAN JOSE, ZDA - Kitajska teniška igralka je kot nepostavljena slavila na WTA premier turnirju v San Joseju ter prvič v karieri dvignila pokal.

Ja, Kitajka Sajsaj Ženg je v finalu blizu milijon USD vrednega WTA turnirja v San Joseju šokirala tudi 2. nosilko Arino Sabalenko ter vpisala prvenec.

V boju za naslov je senzacija turnirja s 6-3, 7-6(3) premagala še belorusko favoritinjo ter se razveselila prvega naslova na turneji.

Res neverjetno je odigrala turnir Mudabala Silicon Valley Classic Azijka, ki je na Roland Garrosu v dvojicah prišla do finala. Že v polfinalu je izločila lansko finalistko San Joseja Mario Sakkari, v finalu potrdila fantastične igre ter prišla do največjega uspeha v karieri. Pred tem je lani igrala v finalu Nančanga.

Sabalenka je bila absolutna favoritinja, letos januarja je že osvojila turnir v Šenzenu. Cel teden je dominirala, premagovala težke nasprotnice, a v finalu ni našla rešitve za navdahnjeno Kitajko.

''Po Wimbledonu sem šla domov in se družila z najboljšo prijateljico. Le ta mi je dejala, da moram igrati brez pritiskov, pozabiti dvoboje za nazaj ter uporabljati možgane. Res sem ta teden prišla na teren mirna, brez velikega cilja, na koncu se ji moram zahvaliti za spodbudne in lepe besede'', je povedala Žengova po največjem uspehu.


Mubadala Silicon Valley Classic
Datum: 29.07.2019 - 04.08.2019
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $876,183
Podlaga: Trda
http://www.mubadalasvc.com/

Finale:

Saisai Zheng (China) beat 2-Aryna Sabalenka (Belarus) 6-3 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete