Nikola Pilić v pokoj po 50.letih dela v pokalu Davis; Đoković športnik leta v Srbiji

26.12.2010

Nikola Pilić ni več posebni svetovalec Bogdana Obradovića v teniški ekipi Srbije. Čeprav se je o njegovem odhodu govorilo že nekaj časa, je Pilić to potrdil šele pred nekaj dnevi.

''Že ko smo osvojili Davisov pokal sem vedel, da bom prenehal delati z ekipo, a takrat nisem hotel pokvariti veselja. Za mene je osvojitev pokala Davis s tretjo reprezentanco pravi 'Mount Everest' in naprej več ne morem. Četrte reprezentance ne bo'', je dejal Pilić za časnik Blic.

Nikola Pilić je leta 2005 osvojil Davisov pokal tudi s Hrvaško

''V Davisovem pokalu sem pol stoletja, naredil sem vse kar se je dalo, sedaj pa se lahko osredotočim na druge stvari. Boba Živojinović mi je po slavju dejal ter ponudil možnost, da bi delal z mladimi. Nisva še govorila o podrobnostih, a mislim, da naj bi nekaj najbolj talentiranih otrok za nekaj tednov prišlo na mojo akademijo blizu Munchena, jaz pa naj bi nekaj časa preživel v Beogradu'', je povedal Pilić.

''Akademija ostaja moja prioriteta. Imam nekaj zelo kvalitetnih igralcev kot je Jelena Stojanović, Srbkinja iz Pertha'', so besede Nikija, ki je na koncu pokomentiral še prihodnost Novaka Đokovića.

''Rafael Nadal je pobegnil vsem, a sedaj bo moral braniti veliko točk. Če ne bo dobro začel, se bo situacija hitro obrnila. Obstaja možnost, da on in Roger Federer postaneta daleč najboljša tenisača v zgodovini tega športa, a videli bomo, kaj pravi na to Novak. Nole je mlajši od obeh in naslednje tri, štiri leta bodo zanj zelo pomembna. Prepričan sem, da se Đoković lahko zavihti na vrh, pomembno pa je, da bo konstantno dobro igral''.

Đoković najboljši športnik Srbije po izboru Sporta

Po izboru srbskega športnega dnevnika Sport, je Novak Đoković postal najboljši športnik te dežele za minevajoče leto 2010.

Trenutno 3. teniški igralec sveta je dobil 54 glasov ter slavil pred igralcem odbojke Nikolo Grbićem in strelcem Zoranom Arunovićem. Izmed ostalih so bili v borbi za laskavo lovoriko še vaterpolist Vanja Udovičić, nogometaš Dejan Stanković in košarkar Miloš Teodošić.

Anketa dnevnika Sport se objavlja že vse od leta 1957, zanimivo pa je to, da v njej sodelujejo vsi osvajalci te prestižne nagrade v preteklih letih. Naj vas spomnimo, da je Novak Đoković v letošnji sezoni osvojil dva ATP turnirja (Dubaj, Peking), dvakrat igral finale (Basel, OP ZDA) ter z ekipo osvojil Davisov pokal.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete