Novak Djokovič ostaja razred zase v Pekingu

11.10.2015
PEKING, KITAJSKA - Srbski teniški zvezdnik Novak Djokovič ne prepušča kraljestva v olimpijskem Pekingu. V finalu letošnje izvedbe ATP500 turnirja je zlahka ugnal tudi Rafaela Nadala in še šestič dvignil lovoriko.

Novak Djokovič je dobil še šestič teniški ATP500 turnir v Pekingu. Niz 29 zmag (29-0) bo nadaljeval naslednje leto, ja, tukaj je dobesedno gospodar. 2009, 2010, 2012, 2013, 2014 in 2015 so leta, v katerih je izjemen Srb dvignil pokal, leta 2011 pa je ta turnir izpustil.

  • Novak Djokovič ima letos 8 turnirskih zmag in je z rekordno razliko na 1. mestu ATP lestvice

Djokovič je v finalu zlahka, 6-2, 6-2 premagal Rafaela Nadala, sicer zmagovalca Pekinga 2005. Španec je po letošnji slabši sezoni nakazal nekaj možnosti, da bi se lahko vrnil v sam vrh, še vedno pa je bil daleč od tega, da bi lahko premagal Djokoviča, ki je diktiral dvoboj od začetka do konca in nadigral tekmeca. 

Letos je Novak Djokovič superiorno opravil s tekmeci v Pekingu. Nihče mu ni vzel več kot 3 igre. V največjem rivalstvu vseh časov z Nadalom, sedaj zaostaja le še za eno zmago (22-23). Zanj je to že 56. turnirska zmaga v karieri, Nadal ostaja pri številki 67. Izmed zadnjih osmih medsebojnih dvobojev jih je Djokovič dobil sedem.

V uvodnem nizu smo videli nekaj sijajnih udarcev iz obeh strani, 1. nosilec pa je že v uvodni igri prišel do brejka. Prednosti ni več izpustil. Majorčan je imel nekaj časa kasneje dve žogici za ribrejk, do konca tekme pa je ostalo le pri tem. Novak je rutinsko obvladoval finalni obračun, njegova forma je res zastrašujoča in traja skozi celotno letošnjo sezono. 

''Najprej moram čestitati Novaku, je eden najbojših v zgodovini tega športa. Sem kar zadovoljen, teden je bil pozitiven. Za mano je težka sezona, ki je še ni konec, upam, da vse te pozitivne občutke prenesem na naslednje turnirje'', je povedal Nadal, ki ima v Aziji ogromno privržencev.

Tudi Novak je v Aziji izjemno priljubljen, le zakaj. Tudi tokrat se je naučil nekaj besed v kitajščini, kar bo še dvignilo priljubljenost na Kitajskem. ''Za mano je super turnir, tu igram res dobro. Hvala vsem, ki ste prišli, res ste zvesta publika. Z Rafo sva odigrala že 45 dvobojev in verjamem, da jih bova še kar nekaj'', je dejal trenutno najboljši tenisač na našem planetu.

 

China Open
Kraj: Peking, Kitajska
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 05.10.2015 - 11.10.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,700,510
http://www.chinaopen.com.cn/


Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat  3-Rafa Nadal (Spain) 6-2 6-2    

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete