Odlična Kaja Juvan pred vrati 'raja' na OP Francije

23.05.2019
PARIZ, FRANCIJA - Komaj 18-letna Kaja Juvan je v zadnjem krogu kvalifikacij Roland Garrosa.

18-letna Kaja Juvan je zabeležila najboljši rezultat v članski konkurenci turnirjev velike četverice. Uvrstila se je v 3. krog kvalifikacij Roland Garrosa in je le še zmago oddaljena od glavnega dela.

Trenutno 132. igralka sveta se je v drugem kvalifikacijskem krogu pomerila s talentirano Američanko Cori Gauff in ji vzela mero po dveh nizih s 6-3, 6-3.

Američanka pri petnajstih letih velja za naslednico Serene, toda za Kajo je še preveč zelena. Na WTA lestvici je na 320. mestu kar odraža njeno taletniranost, danes pa se je Ljubljančanki v prvem medsebojnem dvoboju upirala 1 uro in 20 minut. Slovenka je povedla z brejkom 4-2, to je bilo dovolj za osvojitev prvega niza. Po izenačeni igri v drugem delu je Kaja prišla do brejka v 5. igri, vendar je Gauffova takoj izenačila na 3-3, v naslednji igri pa spet izgubila začetni udarec. Po menjavi je Američanka poskusila še z zadnjim napadom, priigrala si je dve priložnosti za ribrejk in izenačenje, Juvanova je obe ubranila in v 9. igri s še enim brejkom zaključila obračun. Kaja je odlično vihtela lopar na prvem servisu, kjer je osvojila 76% točk, razmerje točk ob koncu je bilo 71:53.

Velik test varovanko trenerja Cokana čaka v zadnjem krogu kvalifikacij. Na slovitem pariškem pesku se bo za vstop v glavni žreb merila s 1. nosilko Bernardo Pero iz ZDA. 24-letna Američanka, sicer Hrvatica rojena v Zadru, je na 83. mestu WTA lestvice in je pred kratkim osvojila močan ITF WTT turnir v Trnavi (100k), s tem rankingom malo časa nazaj pa bi bila neposredno v glavnem delu. Med seboj se bosta pomerili prvič.


Roland-Garros 2019 - Qualifying
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
https://www.rolandgarros.com/fr-fr/

2. krog(kvalifikacije):

21-Kaja Juvan (Slovenia) beat Cori Gauff (U.S) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook (Robi Cokan)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete