Odlična Tamara Zidanšek v največjem finalu kariere! Čukova klonila v polfinalu.

29.08.2015
Mlada slovenska tenisačica Tamara Zidanšek nadaljuje s serijo zmag. Ta tedne je odšla na močnejši turnir in tudi tam je v velikem finalu. 19-letna Pia Čuk se je ustavila v polfinalu ITF turnirja v Avstriji.

BAGNATICA, ITALIJA - Najboljša slovenska teniška mladinka in ena najbolj perspektivnih igralk sveta Tamara Zidanšek (447. na WTA) je na 15,000 USD vrednem ITF turnirju v Italiji v velikem finalu. Bravo Tami!

Komaj 17-letna Tamara Zidanšek je nanizala že deveto zaporedno zmago, ko je v polfinalu peščenega dogodka v italijanski pokrajini Lombardija s 6-3, 6-4 odpravila še 7. nosilko in 409. igralko sveta Anastasio Grymalsko. 

Ukrajinka, ki igra pod zastavo Italije, je prav tako imela serijo sedmih zmag, a je naletela na odlično Konjičanko, ki je spet pokazala svojo moč. Letos je Zidanškova osvojila že 4 članske ITF turnirje in lani enega, vse vredne 10k, tokrat pa se je prestavila na rang močnejši turnir, kjer nič ne prepušča naključju. V polfinalnem obračunu s 25-letno Italijanko je malo zakomplicirala le pri 5-3, ko je že servirala za zmago, a je v naslednji igri takoj popravila zdrs in izkušena Grymalska s 13 naslovi na ITF-jih je klonila.

Najstnica iz Slovenskih Konjic, članica TK Ptuj, je biser slovenskega tenisa in ena najbolj pesrpektivnih tenisačic sveta

Najstnica iz Slovenskih Konjic, članica TK Ptuj, je biser slovenskega tenisa in ena najbolj pesrpektivnih tenisačic sveta

V velikem finalu, največje dosedanje mlade kariere, se bo varovanka trenerja Čuka in Krajnca pomerila s še bolj izkušeno in višje postavljeno tekmico. To bo 28-letna Anne Schaefer iz Nemčije, ki je kot 259. igralka sveta 2. nosilka turnirja.

Srečno v finalu Tamara!

Polfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO)  6-3 6-4 Anastasia GRYMALSKA (ITA) [7]  


POREČE, AVSTRIJA - Na ITF turnirju na pesku, ki se za 10,000 USD nagradnega sklada igra v Porečah, pa je v polfinalu izgubila še ena odlična slovenska teniška najstnica, Pia Čuk (621. na WTA).

19-letna Čukova je v boju za finale kot 6. nosilka morala priznati premoč 5. nosilki, 19-letni Julii Grabher (592. na WTA) iz Avstrije. Domačinka je bila boljša s 7-6(4), 6-3

Polfinale:

Julia GRABHER (AUT) [5] 7-6(4) 6-3 Pia CUK (SLO) [6]

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete