Odlični Aljaž Bedene prvič v karieri v glavnem delu ATP turnirja!

24.10.2011
DUNAJ, AVSTRIJA - Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je letos v življenjski formi. Potem, ko je osvojil svoj prvi challenger, se je sedaj še prvič v karieri uvrstil na turnir serije ATP!

Aljaž Bedene 204. igralec sveta, je v 3. krogu kvalifikacij ATP 250 turnirja na Dunaju premagal še 94. igralca sveta Španca Daniela Gimena-Traverja (maja letos je bil že na 54. mestu ATP lestvices 6:4, 7:6(4) v nizih in se tako uvrstil v glavni del! Bravo Aljaž!!!

Aljaž Bedene lahko v 1. krogu igra z naslednjimi potencialnimi nasprotniki : Ivo Karlović, Nikolaj Davidenko, Juan-Ignacio Chela in Martin Fischer (Avstrijec nastopa z W.C.). Aljaž si je priigral 12 ATP točk in 5.995 evrov!

Pa je prišel dan, ko si je 22-letni Ljubljančan prvič v karieri zagotovil nastop v glavnem delu ATP turnirja in to prav na Dunaju, kjer je tudi občasno njegova baza. Letos je na ATP turnirju v Zagrebu in Umagu za las zgrešil uvrstitev v glavni žreb, ko se je ustavil v zadnjem krogu, po rahli piškodbi zapestja sredi leta pa se je Aljaž vrnil v velikem slogu. Njegove dobre predstave ste lahko občudovali tudi na letošnjem OP Ljubljane, ko je klonil šele v polfinalu proti prijatelju Gregi Žemlji, s trenerjem Igorjem Rorićem pa sta sedaj napravila še korak več. Vsekakor je to spet ena prelomnica v njegovi teniški karieri.

Premagati Gimeno-Traverja vsekakor ni bila lahka naloga, čeprav je Španec, doma iz Valencie, specialist za pesek. Dvoboj s 3. nosilcem kvalifikacij se je odločil z enim samim brejkom, ki je uspel Aljažu za osvojen 1. niz. jasno je bilo, da bo tudi drugi del tekme moral Ljubljančan zelo garati in držati svoj začetni udarec, prav to pa mu je popolnoma uspelo. Nasprotniku ni prepustil možnosti, da se dokoplje do priložnosti za brejk (0/0), zato se je vse odločalo v podaljšani igri, kjer je bil Bedene bolj zbran in se je zasluženo uvrstil v svoj prvi 1.krog glavnega dela turnirjev serije ATP. Dvoboj je trajal 1 uro in 14 minut.

Na turnirju se bo dokončno poslovil legendarni Thomas Muster

Najbolj znan in tudi najboljši avstrijski teniški igralec Thomas Muster, ki je v karieri zasedal tudi 1. mesto na ATP lestvici ter osvojil Roland Garros, se bo dokončno poslovil na letošnjem ATP turnriju v Umagu. Muster, ki je lani začel drugo, krajšo teniško karieri ali bolje povedano avanturo, se bo v 1. krogu pomeril z rojakom in tudi povabljencem Dominicom Thiemom. Bo legendi svetovnega tenisa za konec kariere uspelo priti do zmage na turnirju serije ATP? V dveletni avanturi je v svoj žep pospravil le dva skalpa, ko je lani na OP Ljubljane v uvodnem krogu presenetil takrat še Slovenca Boruta Puca, sina legendarnega slovenskega, hrvaškega in jugoslovanskega rokometaša Iztoka, ki je pred kratkim umrl po dolgotrajni bolezni (veliko prehitro) in pa septembra, ko je slavil v 1. krogu challengerja v Todiju (premagal L.Mayerja).

 

foto : Marko Sivec

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete