Osaka: ''Biološko čudo'' Kimiko Date-Krumm skupaj s Tanasugarnovo piše zgodovino!

16.10.2010

OSAKA, JAPONSKA - Pred kratkim je praznovala 40 let, a Kimiko Date-Krumm znova dokazuje, da ji leta ne pomenijo prav nič. Danes se je uvrstila v veliki finale WTA turnirja v Osaki, kjer ji bo na drugi strani stala še ena veteranka Tamarine Tanasugarn iz Tajske.

Oba sta v polfinalu izločil TOP 20 igralki sveta ter poskrbeli za zgodovinski finale, saj se še nikoli ni zgodilo, da bi se za lovoriko borili toliko stari igralki. Skupaj štejeta kar 73 let. ''Kapo dol obema.''

Tamarine Tanasugarn je bila prva, ki si je priigrala finale v tem tretjem največjem japonskem mestu, ki gosti 220,000 USD vreden teniški turnir, v polfinalu pa je izločila 2. nosilko Marion Bartoli s 6-2, 7-5. Potem ko je Tajka zlahka osvojila prvi niz, je v drugem držala stik s Francozinjo do 5-5, v naslednji pa prišla do brejka za veliki finale.

Marion Bartoli ni mogla preprečiti najstarejšega finala v zgodovini ženskega tenisa

40-letna Japonka Kimiko Date-Krumm je včeraj pospravila s prvopostavljeno Samantho Stosur, danes pa je s poti spravila še 3. nosilko Shahar Peer. Za zmago nad Izraelko  je potrebovala 2 uri in 58 minut, končni rezultat pa se je glasil 3-6, 7-6, 7-5. Peerova je vodila že 6-3, 2-0 ter nato pri 5-4 servirala za uvrstitev v finale, toda Kimiko se ni predala ter v nadaljevanju obrnila rezultat proti 17 let mlajši igralki. Ja, tako se bori. Japonka je lahko vzor vsem mladim teniškim igralkam, pravzaprav vsem športnikom in športnicam.

Jutri bomo tako videli najstarejši finale v zgodovini. Pa ne samo to. Kimiko Date-Krumm bi z zmago postala prva štiridesetletnica z osvojenim naslovom na kakšnem od turnirjev serije WTA ter s tem podrla rekord, ki ga drži Billie Jean King, ko je leta 1983 osvojila lovoriko pri 39 letih in 7 mesecih. Ne preostane nam drugega kot da držimo pesti za Japonko. Rekordi so zato, da se podirajo.

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

HP Open 2010

Osaka, JAP
Oktober 11-17, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA
Polfinale:

Tamarine Tanasugarn (THA) d. (2) Marion Bartoli (FRA) 62 75
(6) Kimiko Date Krumm (JPN) d. (3) Shahar Peer (ISR) 36 76(5) 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete