Patricia Maria Tig po dramatičnem finalu do lovorike v Carigradu

15.09.2020
CARIGRAD, TURČIJA - Patricia Maria Tig je v finalu carigrajskega WTA turnirja na pesku premagala Eugenie Bouchard.

88. igralkka sveta Patricia Maria Tig je uspela ujeti prvi naslov v karieri na WTA turnirju v Carigradu. V finalu je z 2-6, 6-1 in 7-6(4) po dramatični borbi ugnala Kanadčanko 'Genie' Bouchard.

Kar dvakrat je bila 26-letna Romunka v prednosti brejka v odločilnem nizu, imela tri zaključne žoge na svojem začetnem udarcu in še tri na servis tekmice. Boucharjeva je zaostajala 1-4, 15:40 in vse izničila ter izsilila podaljšano igro, a po dveh urah in pol je kanadska lepotica le padla.

Dvoboj je imel dva povsem različna niza. 1. niz je bil v dominaciji trenutno 272. na WTA lestvici Boucharjeve, ki se je v glavni del uvrstila preko kvalifikacij, drugi del pa je popolnoma kontrolirala Romunka, ki je bila sicer najbolj dominantna v tem tednu v Carigradu Izgubila je le 20 iger in nobenega niza. 

''Zelo sem zadovoljna nad mojo predstavo'', je povedala Tigova in se obrnila na zapravljene zaključne žogice pred zmago. ''Vedela sem, da nisem naredila nič narobe. Na vsako zaključno žogico sem poskušala odigrati bolje. Genie je igrala fantastično, res je bila super borba''.

To je bil prvi medsebojni obračun finalistk Carigrada. 25-letna Kanadčanka, doma iz Montreala, je skočila na 177. mesto WTA lestvice, zmagovalka iz Bukarešte pa je sedaj 58. igralka sveta.


TEB BNP Paribas Istanbul Cup
Kraj: Carigrad (TUR)
Datum: 07.09.2020 - 13.09.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $202,250
Podlaga: Pesek
http://www.istanbulcup.com/

Finale:

Patricia Maria Tig (Romania) beat Eugenie Bouchard (Canada) 2-6 6-1 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete