Patty pravi - dovolj je bilo!

28.05.2011
Švicarska teniška igralka Patty Schndyer je objavila konec svoje kariere.

Patty Schnyder je na OP Francije izgubila v prvem krogu, pet dni kasneje pa oznanila, da je njene teniške kariere konec.

Schnyderjeva je igrala na 59 turnirjih velike četverice, najboljši rezultat pa je dosegla leta 2004, ko se je uvrstila v polfinale OP Avstralije.

''Čas je, da zaprem to neverjetno poglavje moje teniške kariere. To je zelo čustvena odločitev, ki ima za sabo mnogo spominov'', je povedala 32-letna Švicarka.

Profesionalno kareiro je začela že leta 1994, trenutno pa je na 55. mestu WTA lestvice. Leta 2005 je bila kot najvišje na 7. mestu računalniške lestvice.

''Finale turnirja za grand slam bodo ostale moje sanje'', pravi Patty, ki je bila zelo razočarana s hitrim izpadom na letošnjem OP Francije. Dodala je, da je največji uspeh dosegla leta 2002, ko je zmagala na turnirju v Zürichu.

''To je moja največja turnirska zmaga, še posebej pa mi pomenila zato, ker je bilo to pred 'domačim pragom'', dodaja Schnyderjeva. V nadaljevanju je povedala, da ji je še posebej v čast, da je leta 1998 igrala v finalu pokala Fed z Martino Hingis, pa čeprav sta na domačem terenu izgubili s Conchito Martinez in Arantxo Sanchez-Vicario.

Patty Schnyder je bila ena najbolj konstantnih teniških igralk zadnjega desetletja. Svoj prvi turnir je osvojila v Hobartu leta 1998, zadnjega točno deset let kasneje na Baliju

Patty Schnyder je bila ena najbolj konstantnih teniških igralk zadnjega desetletja. Svoj prvi turnir je osvojila v Hobartu leta 1998, zadnjega točno deset let kasneje na Baliju

Patty Schnyder se je rodila v Baslu, tako kot Roger Federer. V posamični konkurenci je osvojila 11 turnirjev serije WTA. V letošnji sezoni je nastopila enajstkrat, zmagala pa le trikrat.

Slovenski ljubitelji tenisa, še posebej pa dolgo časa naša najboljša tenisačica Katarina Srebotnik, si jo bomo zapomnili, ker je Patty Schnyder leta 2008  na OP Francije in OP ZDA ustavila Kato v osmini finala. To leto je bilo za Srebotnikovo zelo uspešno, saj ga je končala na 20. mestu WTA lestvice.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete