Pavljučenkova 'pokvarila' rojstni dan rojakinji in osvojila Carigrad!

02.08.2010

CARIGRAD, TURČIJA - Najboljša najstnica v ženskem teniškem svetu Anastasja Pavljučenkova, je zmagovalka WTA turnirja serije International v Carigradu. V finalu se je vrnila po nizu zaostanka ter slavila s 5-7, 7-5 in 6-4.

Pavljučenkova, 3. nosilka turnirja na trdi podlagi z nagradnim skladom 220,000 USD, je v prvem nizu vodila že 5-2 in imela žogo za niz, nato pa izgubila kar 9 iger zapored. Popoln preobrat se je zgodil po zaostanku 5-7, 0-4. V nadaljevanju je dobila drugi niz, v tretjem pa še enkrat poskrbela za preobrat po zaostanku 1-3 ter zmagala po maratonskem obračunu, ki je trajal 3 ure in 10 minut. Za mlado damo je to druga lovorika v karieri po Monttereyu, ki ga je osvojila v začetku leta 2010.

Anastasja Pavljučenkova je dobila ruski finale v Carigradu

''Pravzaprav se sploh še ne zavedam, da sem zmagala'', je dejala Pavljučenkova takoj po finalni zmagi, na dan, ko je njena nasprotnica in rojakinja Jelena Vesnina praznovala rojstni dan. ''Jelena je igrala odlično, vedela pa sem, da lahko zmagam, če dobim drugi niz. Bilo je zelo vroče in komaj sem se še premikala. Borila sem se za vsako točko in uspelo mi je'', je še dodala zmagovalka.

Tudi poraženka finala Jelena Vesnina (24 let) je imela razlog za veselje. V Carigrad je prišla po sedmih zaporednih porazih, zadnjo zmago pa je dosegla meseca aprila, tu pa je prišla do štirih zaporednih in velikega finala.

Jelena Vesnina je od organizatorjev dobila še torto, saj je na dan finala praznovala 24 let

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Istanbul Cup 2010
Carigrad, TUR
Julij 26-Avgust 1, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTAFinale:

(3) Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d. Elena Vesnina (RUS) 57 75 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete