Petra Rampre v 2. krog kvalifikacij Acapulca; Tadeji Majerič v Kuala Lumpurju ni uspelo

25.02.2012
Slovenski teniški igralki sta danes prišli do polovičnega izkupička v kvalifikacijah turnirjev serije WTA. Petra Rampre je preskočila 1. krog, Tadeja Majerič pa ne.

ACAPULCO, MEHIKA - V kvalifikacijah 220,000 US vrednega peščenega turnirja v Acapulcu nastopa 32-letna Petra Rampre (163.).

V 1. krogu je po težkem boju izvlekla nadaljevanje po predaji Španke Leticie Costas-Moreire (204.). 21-letna igralka iz Pontevedre je stisnila roko Rampretovi pri rezultatu 7-5, 4-6, 2-3 gledano iz kota Ljubljančanke. Slovensko-španski obračun je do predaje Španke trajal kar 2 uri in 44 minut. V 1. nizu je Petra izkoristila edino priložnost za brejk, Španka pa jih je zapravila kar sedem. V drugem delu je Leticia še bolj pritisnila in Rampretovi sploh ni dovolila, da se dokoplje do točke za odvzem začetnega udarca, v tretjem nizu pa je Španka pri vodstvu in brejku prednosti predala in v nadaljevanje spustila našo teniško veteranko.

V 2. krogu bo Rampretova prekrižala lopar s tri leta mlajšo Mario-Eleno Camerin iz Italije, nekoč že 41. tenisačico sveta, s katero sta se do sedaj edinkrat pomerii že pred enajstimi leti. Leta 2001 je na ITF turnirju po treh nizih slavila Italijanka, ki je v prvem kvalifikacijskem krogu izločila presenetljivo zmagovalko WTA turnirja v Bogoti Laro Arruabarreno-Vecino.


Tadeja Majerič je poskusila priti čez kvalifikacije WTA turnirja v Kuala Lumpurju

Tadeja Majerič je poskusila priti čez kvalifikacije WTA turnirja v Kuala Lumpurju

KUALA LUMPUR, MALEZIJA - V kvalifikacijah WTA turnirja serije International v Maleziji (220,000 USD, trda podlaga) pa se je znašla Tadeja Majerič (303.).

21-letna Majeričeva se je sicer dobro upirala 3. nosilki kvalifikacij, Čehinji Katerini Pliskovi, a je v 3. nizu položila orožje. Končni rezultat se je glasil 3-6, 6-4, 6-3.

Dve leti mlajša Čehinja se nahaja na 162. mestu WTA lestvice, po izgubljenem prvem nizu, kjer je Majeričeva igrala odlično, pa je dvignila nivo igre. V drugem in tretjem delu tekme je bila 100% pri brejkih (3/3, 1/1) in po 1 uri in 40 minutah izločila Tadejo.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete