Polona Hercog brez boja zmagovalka ITF turnirja serije 60 na Portugalskem

18.04.2021
OEIRAS, PORTUGALSKA - Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je slavila na peščenem ITF turnirju v Oeirasu.

30-letna Polona Hercog se je odpravila po 'samozavest' na ITF turnir serije 60k na Portugalsko in se skoraj sprehodila do slavja. Trebutno 76. igralka sveta je bila 1. nosilka turnirja in status do potankosti upravičila. Sedaj se odpravlja na WTA turnir v Carigrad.

Precej zanimivo pot je imela Štajerka na turnirju, saj je bila v 1. krogu prosta, v drugem pa ji je Gruzijka Jekaterina Gorgodze predala še pred začetkom. Največ dela je imela v 3. krogu, ko se je merila z uveljavljeno Alexandro Dulgheru, nekoč 26. igralko sveta, izločila jo je po treh nizih. V četrtfinalu je Italijanki Lucio Bronzetti oddala pet iger, v polfinalu pa je strla 3. nosilko Ano Kalinino iz Ukrajine po treh nizih. 

V finalu bi se morala srečati z 20-letno Claro Burel iz Francije, 177. na WTA lestvici, a ji je tudi ta predala še pred začetkom dvoboja. Imela je fizične težave z obema gležnjema.

''Včeraj sem imela zelo naporen dan, dva dvoboja in nisem se mogla regenerirati. Ne počutim se dobro zato sem se odločila, da ne odigram finala. Ni bila lahka odločitev, a najboljša. Že ponoči sem čutila bolečine, ko sem vstala je bilo vse le še slabše. Ugotovila sem, da pač ne bo šlo in sem predala še pred začetkom'', je povedala nekdanja prva mladinka sveta (2018) Burelova.

Za Polono Hercog je to 18 lovorika na ITF turnirjih in prva po zmagi na WTA turnirju v Luganu leta 2019.

''Zelo sem vesela, da sem prišla do konca na tem turnirju, čeprav zaključek ni bil tak kot bi si ga želeli. Včeraj je bil težek in dolga dan za vse in vsi smo se soočili s fizičnimi problemi, upam da je c Claori vse vredu. Želim ji vse najboljše'', je povedala Hercogova.


Oeiras Ladies Open
Kraj: Oeiras (POR)
Datum: 12.04.2021 - 18.04.2021
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 60,000 USD

Finale:

1-Polona Hercog (Slovenia) beat 5-Clara Burel (France) WO

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook (Sara Falcao)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete