Polona Hercog se je vrnila na teniška igrišča z zmago!

13.05.2013
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je zabeležila drugi nastop v letošnjem letu in prvo zmago.

SAINT GAUDENS, FRANCIJA - Dolgo, dolgo časa je minilo, da se je prva slovenska tenisačica Polona Hercog vrnila na terene. Rehabilitacija zapestja se je zavlekla in Štajerka je šele v maju začela s sezono, če odštejemo ponesrečen nastop v Melbournu, kjer je izgubila v 1. krogu. 

V soboto je Polona skupaj z ekipo odletela v Francijo, kjer ta teden nastopa na 50,000 USD vrednem turnirju v Saint Gaudensu, to pa bo njena priprava pred kvalifikacijami Roland Garrosa. 22-letna Hercogova je zaradi odsotnosti padla na 133. mesto WTA lestvice, z dobrimi igrami, ki jih je kazala v najboljših časih, pa se zna hitro prebiti v TOP100 in nato tudi v TOP50. 

V 1. krogu je imela za tekmico povabljenko Victorio Larriere, trenutno 243. igralko sveta, katero je zlahka deklasirala s 6-0, 6-2. V boju za četrtfinale bo morala premagati zmagovalko dvoboja med Japonko Kurumu Naro in Nemko Anno Leni Friedsam. Hercogova je sicer 7. nosilka peščenega ITF turnirja v Franciji.

''Po reees dolgi odsotnosti od tekmovanj, moram poudariti nekaj stvari…Res sem presrečna, da sem nazaj na igriščih in da zopet tekmujem! Vem, da bo trajalo še nekaj časa, da bo moja igra na ravni, ki je potrebna, vendar so občutki pozitivni in prepričana sem, da se bo kvaliteta dvigovala iz tekme v tekmo.
Priznam, da sem bila precej nervozna danes, vendar je to glede na okoliščine normalno''
, je povedala Polona po zmagi v uvodnem krogu.

Na francoskem turnirju nastopa tudi Tadeja Majerič. Dvajindvajsetletna Mariborčanka, ki je na WTA lestvici le še malo mest za Polono Hercog, na 148. mestu, se bo v uvodnem krogu pomerila s Paulo Ormaecheo iz Argentine, ki ima 20 let in je 146. igralka sveta.

1. krog:

Polona HERCOG (SLO) [7] 6-0 6-2 Victoria LARRIERE (FRA)


MOST, ČEŠKA - Na Češkem, kjer je na sporedu 10,000 USD vreden turnir serije futures na peščeni podlagi, bo igral Nik Razboršek (843.).

V 1. krogu 19-letnega Razborška čaka dvoboj s 6. nosilcem Stevenom Monekejem iz Nemčije, ki je kot 26-letnik na 333. mestu računalniške lestvice.


BASTAD,  ŠVEDSKA - V švedskem Bastadu še drugi teden zapored poteka futures turnir z nagradnim skladom 10,000 USD. Kot prejšnji teden, sta tam Mike Urbanija (1,123.) in Tomislav Ternar (726.).

23-letni Urbanija, ki je  na prvem peščenem turnirju v Bastadu prišel do karierne uvrstitve, čez kvalifikacije v polfinale, tokrat glavnega dela ne bo videl. V 2. krogu kvalifikacij ga je kot 1. nosilca s 7-5, 6-4 izločil domačin, 18-letni Gustav Hansson, ki ga sploh ni na ATP lestvici. 

Tomi Ternar je neposredno uvrščen v glavni del ter je že dosegel prvo zmago. V 1. krogu je gladko izločil 8.nosilca, 21-letnega Chritiana Lindella (531.) s 6-1, 6-2. V 2. krogu ga čaka Joachim Bjerke iz Norveške, ki je v glavni del prišel preko kvalifikacij. 

1. krog:

Tomislav TERNAR (SLO) 6-1 6-2 Christian LINDELL (SWE) [8]

Kvalifikacije - 1. krog:

Mike URBANIJA (SLO) [1] 6-2 7-5 Christoffer SOLBERG (SWE)

Kvalifikacije - 2. krog:

Gustav HANSSON (SWE) 7-5 6-4 Mike URBANIJA (SLO) [1]

 

pripravil: L.S.

foto: Polona Hercog/FACEBOOK
 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete