NEVERJETNO: Poškodovani Nadal ni imel možnosti proti Ferrerju ter zapušča OP Avstralije!

26.01.2011
MELBOURNE, AVSTRALIJA - 1. igralec sveta Rafael Nadal je gladko izgubil četrtfinale OP Avstralije proti rojaku Davidu Ferrerju s 6-4, 6-2 in 6-3. So kriva spet kolena? Murray končal pravljico Aleksandra Dolgopolova.

Nekaj podobnega kot lani se je zgodilo na prvem grand slamu sezone 1. igralcu sveta Rafaelu Nadalu. Kot branilec naslova je lani 24-letni Španec v četrtfinalu moral predati dvoboj  Britancu Andyu Murrayu zaradi poškodbe kolen, letos pa je do četrtfinala mlel nasprotnika za nasprotnikom, dokler...

Očitno poškodovani Nadal, v četrtfinalu proti rojaku in 7. nosilcu Davidu Ferrerju niti najmanj ni bil na nivoju svoje igre. Na njegovem obrazu je bilo videti, da se enostavno muči, toda dvoboja ni predal in je vztrajal do konca, do poraza po treh zaporednih nizih s 6-4, 6-2 in 6-3 .

S tem se je tudi končala zgodba o t.i. Rafa Slamu. Peščeni kralj je imel namreč možnost, da kot prvi po letu 1969 in Rodu Laverju postane lastnik in zmagovalec štirih zaporednih turnirjev za grand slam. Čeprav mu to ne bi uspelo v enem koledarskem letu, bi to bil eden največjih dosežkov v zgodovini tenisa, ki pa bo ostal za sedaj še nekaj časa nedosegljiv.

 Nadalu ni uspelo zmagati na štirih turnirjih za grand slam zapored

Že od samega začetka se je videlo, da ima Rafa nekakšne težave, ali z nogo ali pa z boleznijo, ki ga je mučila že pred samim začetkom turnirja in tudi na ATP-ju v Dohi. Že takoj v samem uvodu prvega niza je zaprosil za zdravniški odmor ter odšel v slačilnico, kar pri njemu ni ravno običaj. Ferrer je takoj 'pokazal zobe' in nakazal, da priložnosti ne misli izpustiti. Navsezadnje je lovil svojo drugo uvrstitev v polfinale turnirjev za grand slam.

Malo kasneje smo lahko dobili potrditev, da je vprašanje o zmagovalcu že rešenu, kljub temu, da se Nadal ni predal, toda igral je veliko slabše od tega kar smo navajeni od njega. Bil je skoraj brez emocij in prepoznavnega vzklika 'vamos'.

Njegov rojak je oddelal svoj del berzhibno, izkoristil svoje priložnosti ter si zagotovil dvoboj z Andyem Murrayem, ki je rped tem izločil Aleksandra Dolgopolova s 7-5, 6-3, 6-7 in 6-3.

 ''Srečen sem zaradi zmage, toda zlagal bi se, če bi rekel da Rafina poškodba ni vplivala na to. Jaz sem samo opravil svoje delo'', je dejal po zmagi Ferrer in dobil aplavz gledalcev za korektno izjavo. ''Igral sem agresivno in sem se trudil, da bom čim več pri mreži...če Rafa ne bi bil poškodovan sigurno ne bi zmagal po treh nizih''.

 V nadaljevanju je dodal, da ga v polfinalu čaka težek dvoboj in se kljub neizkušenosti ne bo niti najmanj predal.

Naj dodamo, da je Nadal že pred začetkom OP Avstralije rekel, da bo težko zmagati, sa je tu veliko dobrih igralcev. No, na žalost tokrat ni prevladovalo to, temveč zdravstvene težave.

 

28-letni David Ferrer se je po OP ZDA 207 še drugič uvrstil v polfinale turnirjev za grand slam

Andy Murray je le še zmago oddaljen od tretjega finala turnirjev velike četverice, drugega zaporednega v Melbournu. 5. nosilec je končal pravljico Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova ter sprožil novo evforijo na Otoku, t.i. Murraymanijo. Z 9 asi in 33 winnerji je po treh urah in petih minutah odšel v polfinale, kjer bo igral z Davidom Ferrerjem.

Zanimiva je statistika medsebojnih obračunov Škota in Španca. Murray ima negativen 'score' s prebivalcem Valencie, saj je dobil 'le' dva dvoboja od petih, a če se ozremo na podlage vidimo, da je Ferrer dobil vse tri tekme na pesku, Škot pa obe na trdi podlagi, kjer se igra tudi turnir v Avstraliji. Lani je Španec zmagal na obeh mastersih v Rimu in Madridu, na zaključnem turnirju v Londonu pa je gladko slavil Britanec, ki bo zopet pod drobnogledom domače javnosti, saj na zmagovalca na turnirjih za grand slam čakajo že ogromnih 75 let. Že ptički čivkajo, da je zadnji Britanec z lovoriko na omenjenih turnirjih Fred Perry, letnica pa je že zaprašena (1936).

Andy Murray je lani v finau OP Avstralije izgubil z Rogerjem Federerjem. Če mu bo letos uspelo priti do konca, se bo ''Big Ben'' verjetno 'ustavil' :)

 

Australian Open 2011
Melbourne, AVS
Januar 17 - 29, 2011
Podlaga: Trda
Tip: Grand SlamČetrtfinale:

[7] D Ferrer (ESP) d [1] R Nadal (ESP) 64 62 63
[5] A Murray (GBR) d A Dolgopolov (UKR) 75 63 67(3) 63

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete