Premeteni tat po dvoboju okradel tenisača

22.04.2019
Argentinskemu tenisaču je neznanec, ki se je pretvarjal za uslužbenca turnirja, odtujil več loparjev in druge teniške opreme.

Andrea Collarini, 304. igralec sveta, se je prejšnji teden udeležil turnirja serije challenger v Sarasoti, kjer mu je neznanec ukradel večjo količino loparjev, nekaj majic in vrečko s 25. znojniki.

Collarini je v tretjem krogu turnirja premagal Bjorna Fratangela in nato pustil svoje stvari brez nadzora, da bi se dogovoril za obisk fizioterapevta. Ko se je vrnil čez približno dve minuti, je naletel na neznanca, ki je brskal po njegovi torbi. Moški naj bi bil star dobrih 50 let, imel je portugalski naglas, oblečen pa je bil v majico z uradnim logotipom turnirja.

Tenisaču je odtujil več loparjev in nekaj teniške opreme. "Pognal sem se za njim, a na žalost je bilo v bližini parkirišče in verjetno je bil že v avtu. Na sebi je imel logotip turnirja, vendar ga nihče ni prepoznal. Drugi igralci so mi povedali, da se je želel z njimi fotografirati in da je imel portugalski naglas," je povedal Collarini.

Zaradi kraje sta mu ostala samo še dva loparja, s katerima je nato igral do izpada v polfinalu, kar je bil njegov najboljši izid na challengerjih po skoraj letu dni. Za pomoč se je obrnil na organizatorje, vendar se zanj niso pretirano zmenili. "Prosil sem jih za pomoč, a so se samo sprehodili mimo igrišč. Kot da bi s tem lahko našli tatu. Vprašal sem jih, če bi lahko zaprli glavni izhod in preverili lastnino vsakega obiskovalca, ki bi zapustil prizorišče, vendar niso storili ničesar. Škoda, da se takšne stvari dogajajo na profesionalnih turnirjih. Temu bi se zlahka izognili, če bi upoštevali varnostna določila ATP-jevega pravilnika," je povedal tenisač.

Collarini je nepridiprava poskušal identifiricati s pomočjo zajema zaslonske slike. Tat je namreč že ob koncu dvoboja postopal v bližini in si ogledoval svoj plen, nato pa počakal na pravi trenutek in izkoristil svojo priložnost.


pripravil: Ž. J.

foto: Twiter

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete