Prisluhi iz garderobe: bo Đoković zahteval prestavitev finala?

07.06.2019
PARIZ, FRANCIJA - Novak Đoković naj bi grozil z bojkotom nedeljskega finala na OP Francije, če bo vreme krojilo njegov polfinalni obračun.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je bil ena od žrtev sredinega deževnega popoldnega v Parizu, kjer so morali organizatorji odpovedati vse obračune in jih prestaviti na naslednji dan. Srb je svoj četrtfinalni obračun odigral v četrtek in v treh nizih premagal Alexandra Zvereva.

Đoković se bo moral v petek spet vrniti na osrednje igrišče Philippe Chatrier, kjer se bo za preboj v njegov peti finale na Roland Garrosu (2012, 2014-2016) pomeril z lanskim finalistom Dominicom Thiemom. Prva bosta na igrišče ob 12:50 stopila Roger Federer in Rafael Nadal, takoj za njima pa bo na sporedu polfinalni obračun že omenjenih tenisačev.

Tudi danes v Parizu pričakujejo nestanovitno vreme, zato obstaja velika verjetnost, da bodo katerega od obračunov prekinile dežne kaplje. Če bi dež onemogočil izvedbo dvoboja Đokovića in Thiema, bi se tenisača morala na igrišče vrniti v soboto, kar bi pomenilo, da bi Đoković v primeru uvrstitve v finale igral štiri zaporedne dni.

Nadal in Federer sta imela več sreče z vremenom, saj sta četrtfinalna obračuna spravila pod streho že v torek, kar jima je prineslo dvodnevni počitek pred polfinalom.

Đoković naj bi bil zelo nezadovljen s potekom turnirja, po neuradnih informacijah pa naj bi celo grozil z bojkotom nedeljskega finala. Tako je v prenosu televizijske mreže NBC zatrdil strokovni komentator John McEnroe, ki mu je prišlo na uho, da bo Đoković zahteval prestavitev finalnega obračuna na ponedeljek, če se bo njegov polfinale razvlekel na dva dneva.

V nedeljo v Parizu pričakujejo suho vreme.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete