Prvo Facebook nato uradno: Justine Henin je spet končala teniško kariero!

26.01.2011
Belgijska teniška igralka Justine Henin je drugič postavila lopar v kot.

Nekoč 1. igralka sveta Justine Henin je sporočila, da se zaradi poškodbe komolca dokončno umika s teniške karavane, ki jo je prvič zapustila maja 2008.

Justine Henin očitno nima več moči in motiva, da bi nadaljevala s tenisom. Dvoboj 3. kroga na letošnjem OP Avstralije s Svetlano Kuznjecovo je bil njen zadnji v karieri. Justne je šokirala svet že maja 2008, ko se je 'upokojila' kot prva igralka sveta.

Razlog za to je poškodba, ki jo je 'staknila' na lanskoletnem turnirju v Wimbledonu v obračunu z rojakinjo Kim Clijsters. No, letos je Belgijka suvereno dobila vse dvoboje v Hopmanovem pokalu, toda na prvem grand slamu sezone ni prišla daleč.

Justine Henin se še drugič poslavlja od teniške kariere. Se bo spet vrnila?

"Zadnjih nekaj dni sem opravila veliko zdravniških testov, ki so pokazali, da sem v Avstraliji obnovila poškodbo iz Wimbledona. Po posvetu z zdravniki sem se spoznala, da je moje kariere očitno res konec," je povedala 28-letna Heninova, ki je v prvem delu kariere osvojila sedem turnirjev velike četverice ter zlato odličje na olimpijskem turnirju v Atenah leta 2004. V njen kolekciji manjka le wimbledonski pokal, ki se ji je tudi po zaslugi poškodbe izmuznil tudi lani.

Druga kariera Justine Henin je trajala točno leto dni. Veliki 'come back' je začinila že na prvem večjem turnirju, OP Avstralije, ko je igrala v velikem finalu (wildcard), nato pa je bila najboljša še v Stuttgartu in Hertogenboschu. V trenutku njenega dokončnega slovesa tenisu je zavzemala 13. mesto na WTA lestvici.

Zanimivo je predvsem to, da je Belgijka svoj odhod prvo sporočila kar preko socialnega omrežja Facebook, šele nato pa je podala uradno izjavo.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete