Prvopostavljena Arina Sabalenka končala sezono v Linzu kot zmagovalka

16.11.2020
LINZ, AVSTRIJA - Belorusinja Arina Sabalenka je fantastično zaključila 'čudno' sezono 2020, v Linzu je prišla do tretje letošnje lovorike.

Devet zaporednih zmag in dve zaporedni lovoriki za odlično Arino Sabalenko na koncu leta 2020. V finalu WTA turnirja v Linzu je s 7-5, 6-2 premagala drugo nosilko Elise Mertens iz Belgije. 

''To je nekaj čudovitega. Nič ne bom rekla, držim pesti, da dosežem še več zmag. Sezono sem zaključila na najboljpi način in sedaj imam počitnice, nato pa me čaka priprava na novo sezono. Še naprej bom delala, da ostanem na enakem nivoju tudi prihodnje leto'', je povedala  22-letna tenisačica iz Minska.

Simona Halep in Sabalenka sta letos osvojili največ turnirjev, v samem finalu Linza pa je slednja v zadnjih izdihljajih niza dobila uvodni del. Niz je bil poln vzponov in padcev, a v drugem je Sabalenka hitro ušla na 3-0 ter na osrednjem terenu končala delo po 1 uri in 42 minutah.

10. igralka sveta ima sedaj pod pasom 10 turnirskih zmag, 24-letna Belgijka Elise Mertens, trenutno 20. na WTA lestvici, pa je ostala pri petih naslovih v karieri. 


UPPER AUSTRIA LADIES LINZ
Kraj: Linz (Avstrija)
Datum: 09.11.2020 - 15.11.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $225.500
Podlaga: Trda
https://www.ladieslinz.at/de/news/index_ger.html

Finale:

1-Aryna Sabalenka (Belarus) beat 2-Elise Mertens (Belgium) 7-5 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete