Radwanska brez izgubljenega niza do lovorike v Aucklandu!

05.01.2013
AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - Poljakinja Agnieszka Radwanska je zmagovalka prvega teniškega WTA turnirja v novi sezoni potem, ko je kot 1. nosilka dobila finale s tretjepostavljeno Yanino Wickmayer.

Poljakinja Agnieszka Radwanska je v Auckland, na WTA turnir serije International, prišla kot prva favoritinja, tudi sama pa je govorila, da jo zanima samo končna zmaga. Vse to je dejansko tudi uresničila s sobotno zmago v finalu nad Belgijko Yanino Wickmayer z rezultatom 6-4, 6-4.

Za 4. tenisačico sveta je to 11. turnirska zmaga v karieri in prva na tem delu celine.

Obe finalistki sta imeli v polfinalu kar nekaj dela. Radwanski pa je ostalo več energije za končni udarec. V 1. nizu je poljski tenisačici uspelo dobiti 11 točk zapored, da si je priigrala prednost, v celi tekmi pa je štirikrat odvzela servisno igro Belgijki. Dvoboj je trajal 1 uro in 37 minut, Agnieszka pa je tudi po statistiki na koncu zaslužena zmagovalka.

Prvopostavljena Agnieszka Radwanska ni izgubila niza na WTA turnirju v Aucklandu ter se zasluženo veseli naslova

Prvopostavljena Agnieszka Radwanska ni izgubila niza na WTA turnirju v Aucklandu ter se zasluženo veseli naslova

V Aucklandu je Poljakinja že igrala v finalu, nikoli pa v tem delu sveta ni slavila. Sedaj je njena bera naslovov popolna, lovorike je dvignila povsod. 7 naslovov prihaja iz močnejših turnirjev serije Premier (Eastbourne 2008, Carlsbad, Tokio in Peking 2011 ter Dubaj, Miami and Bruselj 2012) štitje pa iz serije International (Stockholm 2007, Pattaya City in Carigrad 2008, sedaj pa Auckland 2013).

Yanina Wickmayer je tretjič igrala v finalu Aucklanda, v Novi Zelandiji pa je slavila leta 2010. V karieri je nastopila v devetih finalih, razmerje pa ji je padlo na 3-6.

 

ASB Classic
Datum: December 31, 2012 - January 9, 2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Trda
http://www.asbclassic.co.nz
Finale:

(1) Agnieszka Radwanska (POL) d (3) Yanina Wickmayer (BEL) 64 64

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete