Rekordna Jakupovićeva pred visoko oviro, Hercogova na Majorki

18.06.2018
BIRMINGHAM, VELIKA BRITANIJA - Travnata sezona za dekleta se nadaljuje s turnirjema Birmingham Classic (WTA Premier) in Mallorca Open (WTA International).

Prva nosilka v Birmignhamu, kamor so pripotovale štiri igralke iz elitne deseterice, je številka tri svetovnega tenisa Garbine Muguruza. Druga nosilka je povabljenka na turnir Elina Svitolina, tretja Karolina Pliškova, četrta pa branilka naslova Petra Kvitova.

V glavnem žrebu travnatega turnirja z nagradnim skladom slabih 900.000 ameriških dolarjev bo zaigrala tudi Slovenka Dalila Jakupović, ki se je med 32 igralk uvrstila skozi kvalifikacije. 27-letnica je po četrtfinalnem nastopu v Nottinghamu, kjer je morala priznati premoč Johanni Konti, napredovala na 113. mesto lestvice WTA, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri.

Jakupovićeva se bo v prvem krogu pomerila s sedmo nosilko in aktualno 17. igralko sveta Elise Mertens. Belgijka je nazadnje igrala v 's-Hertogenboschu, kjer je uvodoma premagala Polono Hercog, v drugem krogu pa izgubila proti Antonii Lottner. Slovenka se bo z Mertensovo pomerila prvič.

Manjši turnir tega tedna poteka na Majorki, kjer je prva nosilka šesta igralka sveta in branilka naslova Caroline Garcia. Angelique Kerber je druga nosilka, lanska finalistka Anastasija Sevastova pa tretja.

Na španskem otoku bo nastopila tudi Hercogova, trenutno 64. igralka sveta, ki jo v prvem krogu čaka obračun s kvalifikantko. Mariborčanka bo lovila prvo zmago po dveh zaporednih porazih v 's-Hertogenboschu in na OP Francije v Parizu. 


Nature Valley Classic
Kategorija: WTA Premier
Kraj: Birmingham, Velika Britanija
Datum: 18.06.2018 - 24.06.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: trava
Nagradni sklad: $ 871,028
https://www.lta.org.uk/major-events/nature-valley-classic/

 

Mallorca Open
Kategorija: WTA International
Kraj: Majorka, Španija
Datum: 18.06.2018 - 24.06.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: trava
Nagradni sklad: $ 250,000
https://www.mallorcaopen.org/


 

pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete