Robin Haase prišel do svoje prve ATP lovorike v karieri!

06.08.2011
KITZBÜHEL, AVSTRIJA - Nizozemski teniški igralec Robin Haase je v finalu ATP turnirja v smučarskem središču Kitzbühel premagal Španca Alberta Montanesa s 6:4, 4:6, 6:1 in se veselil svoje prve lovorike na ATP turneji!

Trenutno 53. igralec na svetu, ki je igral pred nekaj leti tudi na OP Ljubljane (1. nosilec leta 2008), je igral prvič v ATP finalu in takoj osvojil naslov. Zadnji Nizozemec, ki je osvojil ATP turnir, je bil Martin Verkerk, ki je zmagal leta 2004 v Amersfoortu. Robin Haase je tako postal že 8 igralec letos, ki je prvič osvojil ATP turnir!

Robin Haase je že v uvodni igri, ki je trajala dobrih 10 minut, rešil 5 brejk priložnosti nasprotnika. 1. niz se je odločil v 10. igri, pri rezultatu 5:4, ko je Haase izkoristil svojo 3. brejk priložnost. V 2. nizu je po 5 zaporednih brejkih na obeh straneh, Španec povedel s 4:3 in na koncu brez izgubljene točke v zadnji igri izenačil na 1:1.  V 3. nizu je Nizozemec dobil 8 od prvih 9 točk in kasneje povedel s 5:0. Z odličnim "forehand" udarcem je izkoristil 2. zmagovito točko in se veselil prvenca!

Robin Haase na OP Ljubljane in sodelavec tenisportala!

Robin Haase na OP Ljubljane in sodelavec tenisportala!

"Počutim se super. Upal sem, da mi bo letos uspelo priti do prvenca in res sem vesel, da se je to zgodilo tukaj. Ves teden sem igral dobro in bil taktično ter psihično dovolj močan," je dejal Robin Haase.

 

Bet-At-Home Cup Kitzbühel 2011
Kitzbühel, AVT
Avgust 01 - 07, 2008
Nagradni sklad: €398,250
Podlaga: Pesek
Tip: ATP


Finale:

Robin Haase (NIZ) : Alberto Montanes (ŠPA) 64 46 61

 

foto : Marko Sivec, gettyimages

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete