Roger Federer globoko razočaran!

03.04.2020
Veliki Švicar Roger Federer bo letos ostal brez nastopa v Wimbledonu!

ŠVICA - Potem ko so vodilni možje (AELTC), ki skrbijo za organizacijo slovitega teniškega grand slam turnirja v Wimbledonu odpovedali letošnje tekmovanje zaradi koronavirusa, se je oglasil tudi 38-letni Roger Federer (4. na ATP). Osemkratni zmagovalec Wimbledona med posamezniki je na družabnih omrežjih objavil sledeče: "Sem globoko razočaran, ne obstaja "gif" s katerim bi lahko izrazil kako se počutim"!

Švicar bo izpustil Wimbledon prvič po 22 letih, leta 1998 je pri 16 letih osvojil naslov med posamezniki v mladinski konkurenci, že leto kasneje je debitiral v članski konkurenci in se nato z rezultati vpisal v teniško zgodovino. Leta 2003 je prišel do prvenca med člani in nato osvojil še 4 zaporedne naslove (skupaj 5x zapored), leta 2008 mu je serijo nepričakovano prekinil kralj peska Španec Rafael Nadal. Slavil je še v letih 2009, 2012 in 2017 kar je tudi njegov zadnji osvojen grand slam turnir (20). Lani je igral neverjetno pri skoraj 38 letih, a je v finalu doživel verjetno najtežji poraz v karieri, saj je v finalu imel 2 zaključni žogici proti železnemu Srbu Novaku Djokoviču toda ni jih realiziral in na koncu izgubil po šampionskem tajbrejku!

Veliko teniških zvezdnic in zvezdnikov je tudi izrazilo razočaranje zaradi odpovedi turnirja na "sveti" travi, a hkrati razumejo odločitev, saj je šport trenutno v drugem planu zaradi posledic, ki jih povzroča koronavirus po celem svetu... .

 

foto: Facebook, Twitter

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete