Ruska najstnica premočna tudi za Dalilo Jakupovič!

27.09.2018
Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je izpadla v četrtfinalu WTA turnirja v Uzbekistanu!

TAŠKENT, UZBEKISTAN - 27-letna Dalila Jakupovič (85. na WTA) je dobro igrala na WTA International turnirju med posameznicami, a se je njena pot žal ustavila v četrtfinalu. Za nasprotnico je imela 17-letno Rusinjo Anastasjo Potapovo (132. na WTA), ki je generacija naše Kaje Juvan. Rusinja se dokaj hitro prebija med profesionalkami. Slovenka je dobila 2. niz, a to je bilo premalo za zmago, na koncu je izgubila s 5-7, 6-2, 1-6 v nizih. 

Igralki sta si razdelili uvodna niza, kjer sta prikazali dober tenis. V odločilnem 3. nizu je Dalila popustila in najstnica je z dvema brejkoma diktirala tempo, Slovenka je naredila preveč napak. Dvoboj je trajal skoraj 2 uri, skupno je Potapova osvojila le 5 točk več. Za Jakupovičevo je bil to 4. četrtfinale sezone na WTA turneji, Bogota letos, kjer je bila polfinalistka, ostaja njen najboljši rezultat kariere. V ponedeljek bo verjetno popravila karierno uvrstitev za nekaj mest. Čez dobro uro bo nastopila še v igri dvojic, kjer bo skupaj z Belorusinjo Vero Lapko igrala v četrtfinalu igrala proti rojakinji Tamari Zidanšek in Srbkinji Olgi Danilovič!

Mlada Anastasja se je z zmago prebila na rep 100 najboljših, če bo napredovala  v finale, bo prvič postala članica top 100. V glavni del se je prebila preko kvalifikacij in tam je po treh nizih v odločilnem dvoboju premagala Japonko Misaki Doi!

Dalila Jakupovič je med posameznicami osvojila 60 WTA točk in prejela 6,200$ denarne nagrade!


Tashkent Open
Datum: 24.09.2018 - 30.09.2018
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Trda
http://www.tashkentopen.uz/

Četrtfinale:

 

q-Anastasia Potapova (Russia) beat 8-Dalila Jakupovic (Slovenia)  7-5 2-6 6-1

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete