Še en šok! Marin Čilič pozitiven pri doping testu!

26.07.2013
Po Srbu Viktorju Troickemu je za škandal poskrbel še Hrvat Marin Čilič!

Vest, da je bil hrvaški teniški igralec Marin Čilič pozitiven pri doping testu na ATP turnirju v Münchnu se je hitro razširila preko medijev. Turnir se je odvijal aprila letos, Marin pa je padel na doping kontroli po dvoboju 2. kroga proti rojaku Ivanu Dodigu!

Marin je za rezultat izvedel pred dvobojem 2. kroga Wimbledona s Francozom Kennyjem de Schepperjem. Že na ogrevanju se je odločil, da bo predal dvoboj. Sedaj vemo, da ni šlo za poškodbo kolena, ampak je bila predaja posledica pozitivnega doping testa. V njegovem organizmu so našli sledi prepovedanih stvari. Trenutno se še ne ve za katera poživila gre in v kakšni količini, a je znan izvor le teh!

Čilič je imel na turnirju probleme s pomanjkanjem glukoze v telesu in je zato v lekarni kupil preparat z dodatkom glukoze in to zaužil. Šele kasneje je dojel, da vsebuje tudi nekatera nedovoljena sredstva. Hrvat naj bi že od samega začetka sodeloval s protidopinško komisijio, kar mu lahko prinese milejšo kazen!

Kakšna bo kazen se zaenkrat še ne ve, a v Marinovemu taboru upajo, da bo minimalna, kar bi pomenilo 3 mesece suspenzije in izguba osvojenih točk ter denarja v času nastopov od Münchna do Wimbledona!

Še vedno se čaka na uradno sporočilo protidopinške organizacije... .

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete