Serbia Open: Prvi zmagovalec je Novak Djoković

10.05.2009

BEOGRAD, SRBIJA - Mogoče je pred začetkom turnirja še bilo vprašanje, vendar je bilo pred finalom med 179. igralcem sveta in 3. igralcem sveta vse jasno. Novak Djoković je zmagovalec prvega ATP turnirja na srbskih tleh.

V finalu Serbia Opna powered by Telekom Srbija je Novak zbrisal 'lucky' pred imenom Lukasa Kubota in mu pustil le še 'loser' po zmagi s 6-3 in 7-6.

''Ni mi lahko govoriti, čeprav sem navajen. Prvič govorim pred domačimi gledalci in iskreno vam bom povedal: ta turnir ni največji, ki sem ga osvojil v svoji karieri, a mi pomeni največ'', je povedal Novak po dvoboju, kjer je pred prepolnimi tribunami osvojil svoj 13. naslov. Z zmago je na lestvici pridobil novih 250 točk in ček v vrednosti 75,000 evrov.

Novak Djoković je pripeljal turnir v Srbijo, na koncu pa ga je tudi osvojil Tribune na Dorćolcu so bile zapolnjene do zadnjega kotička

Čeprav je v glavni žreb turnirja Poljak prišel kot 'luck loser' to vsekakor ne pomeni, da je poraženec, kakor smo zgoraj napisali. S samim finalnim nastopom je dosegel najboljši poljski rezultat po 26 letih. Povrh vsega je Kubot v 2. nizu kar dobro namučil velikega favorita Djokovića, ki je Poljaka stresel šele po podaljšani igri, ki jo je dobil brez izgubljene točke.

Novak ne bi bil Novak, če ne bi imel že takoj pripravljene majice, ki jo je oblekel po koncu srečanja in na kateri je pisalo - Srbijo, volim te.

Ponosna mama in najmlajši brat Novaka Djokovića

Djoković se sedaj seli v Španijo, kjer bo ta teden v Madridu turnir serije Masters, ki je za najboljše tenisače še zadnja priprava pred OP Francije na igriščih Roland Garrosa.

pripravil: L.S.

foto: mondo.rs

Serbia Open 2009
Beograd, Srbija
4-10 Maj, 2009
ATP World Tour 250
€450,000 / 32 Žreb
PesekFinale:

[1] N Djokovic (SRB) d [LL] L Kubot (POL) 63 76(0)

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete