Sijajni Bedene šokiral Sinnerja v Montpellierju

24.02.2021
MONTPELLIER, FRANCIJA - Aljaž Bedene je v 1. krogu ATP dvoranskega turnirja serije 250 v Montpellierju izločil enega izmed favoritov za naslov.

Italijan Jannik Sinner, eden izmed največjih prihodnjih zvezdnikov tenisa in pri 19-ih letih 34. igralec sveta, je moral v 1. krogu ATP250 turnirja v Franciji poklekniti proti najboljšemu slovenskemu tenisaču Aljažu Bedenetu.

Bedene, trenutno 60. na ATP lestvici, je še ne mesec dni nazaj gladko izgubil z italijanskim najstnikom na turnirju ATP v Melbournu, a maščevanje bilo hitro in sladko. Že na prvem dogodku po OP Avstralije je Ljubljančan dobil priložnost za povratni obračun in v žep pospravil sijajno zmago, Sinnerja, tudi zmagovalca zgoraj omenjenega turnirja v Melbournu, je izločil po treh nizih in preobratu s 3-6, 6-2, 7-6(3).

31-letni Bedene je Sinnerja prvič premagal pred dvema sezonama, a slednji je zelo napredoval zato je bil favorit, na turnirju Open Sud de France pa je bil 5. nosilec. Aljaž je prvič nastopil na tem turnirju leta 2017 in pustil fantastičen vtis, izločil je Čoriča, nato pa v tesnem obračunu izgubil z A.Zverevom. Lani je izpadel v 1. krogu.

Petopostavljeni Jannik Sinner je moral v 1. krogu Montpellierja priznati premoč Aljažu Bedenetu

Petopostavljeni Jannik Sinner je moral v 1. krogu Montpellierja priznati premoč Aljažu Bedenetu

2 uri in 38 minut je potreboval Slovenec za slavje proti Italijanu. Tirolčanu je nasul 14 asov, izjemno igral na prvem začetnem udarcu in ni se izgubil po zaostanku niza. V drugem je strl tekmeca, v tretjem pa zablestel v tajbrejku. Na tekmi je izkoristil dve priložnosti za brejk od šestih, sam pa oddal le eno servisno igro v 1. nizu. Na koncu je Sinner sicer osvojil 4 točke več (99:95), a v tenisu štejejo osvojeni nizi. Bravo Aljaž.

V 2. krogu se bo srečal z Belorusom Jegorjem Gerasimovom, 83. na ATP lestvici. 28-letnik iz Minska je v 1. krogu opravil z nekdaj prvim tenisačem sveta Andyjem Murrayjem, toda zvezda Britanca je po številnih poškodbah že ugasnila. Ni kaj, Škot tako ljubi tenis, da se ne brani igrati tudi na challengerjih, kar je pohvale vredno. Še to, z Gerasimovom se bo Bedene pomeril prvič v karieri.


 

Open Sud de France
Kraj: Montellier (FRA)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 22.02.2021 - 28.02.2020
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 323,970 EUR
http://www.opensuddefrance.com/

1. krog:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat 5-Jannik Sinner (Italy) 3-6 6-2 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete