Zaključno pravljico ženske teniške sezone je presenetljivo spisala Dominika Cibukova

30.10.2016
SINGAPUR - Slovakinja Dominika Cibulkova je kraljica zaključnega turnirja osmerice v Singapurju. Pripadel ji je zadnji, prestižni naslov v letošnji sezoni potem, ko je v finalu presenetila številko 1 Angelique Kerber.

Zadnja zmagovalka prestižnega turnirja najboljše osmerice, ki se tradicionalno igra ob zaključku sezone, je briljantna Dominika Cibulkova

Slovaška tenisačica je v Singapurju za uvod dobila tekmico, ki je številka 1 na svetovni lestvici, Angelique Kerber ter klonila po treh nizih, priložnost za maščevanje pa je prišla manj kot teden dni kasneje, saj se je z Nemko pomerila v borbi za naslov. Cibulkova je na najboljši možni način pozabila ta poraz in zmagala po malo več kot uri igre s 6-3, 6-4.

''Sploh nimam besed. Prvič sem se uvrstila na zaključni turnir, največji dogodek v moji karieri. Še zdaj mi ni jasno, kako sem zmagala. To je največji in najsrečnejši trenutek v mojem življenju'', je bila presrečna Cibulkova.

Danes je res dominirala, od začetka do konca. Vseskozi je pritiskala na Kerberjevo in na koncu se je izplačalo. Servis ji je deloval kot dobro namazan stroj in 1. igralka sveta ni imela odgovora na njeno igro. Slovakinja je zadela 28 vinerjev, naredila pa je le 14 napak, kar ni veliko ob tako agresivni igri. 

Po letu 2011 in Petri Kvitovi je Cibulkova prva debitantka, ki je osvojila zaključni turnir sezone. Na novi lestvici WTA bo napredovala na 5. mesto. Danes je zasluženo v središču pozornosti in kar nekako zasenčila aktualno številko 1 Angelique Kerber.

V finalu zaključnega turnirja sezone WTA Finals v Singapurju, je Dominika Cibulkova presenetljivo premagala Kerberjevo. Slovakinja je debitirala na zadnjem turnirju leta, kjer se pomeri osem najboljših, pa takoj vzela naslov.

V finalu zaključnega turnirja sezone WTA Finals v Singapurju, je Dominika Cibulkova presenetljivo premagala Kerberjevo. Slovakinja je debitirala na zadnjem turnirju leta, kjer se pomeri osem najboljših, pa takoj vzela naslov.


BNP Paribas WTA Finals
Kraj: Kallang, Singapur
Datum: 23.10.2016 - 30.10.2016
Kategorija: WTA Finals
Žreb: S-8, D-8
Podlaga: Trda (indoor)
Nagradni sklad: $ 7,000,000
http://www.wtafinals.com/


Finale:

7-Dominika Cibulkova (Slovakia) beat 1-Angelique Kerber (Germany) 6-3 6-4     

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete